Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radovan Markovic a fost decisiv în meciul de deschidere al sezonului regulat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.10.2013

CSM Oradea a început noua ediție de campionat cu victorie. Roș-albaștrii au depășit pe U Mobitelco Cluj cu scorul de 76-68, într-un meci desfășurat miercuri (02.10), la Arena Antonio Alexe.

Succesul se datorează muncii unei întregi echipe, însă așa cum se întâmple de obicei, meciul a avut cel puțin un jucător determinant. El a fost, de această dată, Radovan Markovic. Rade a intrat extraordinar în joc, marcând de trei ori din spatele semicercului și a totalizat 11 puncte în sfertul al 2-lea.

El nu a mai punctat de la distanță în repriza a doua, însă a marcat pe pătrundere pe sirena ce a semnalat încheierea secvenței a 3-a, iar apoi a desprind echipa orădeană la 73-68 cu o aruncare de la semidistanță.

Cu alte cuvinte, Oradea s-a desprins și a controlat tabela de marcaj în sfertul al 2-lea grație lui Markovic. A încheiat un sfert al 3-lea problematic cu o reușită de moral, pe pătrundere, a shooter-ului din Serbia, care a dus scorul la 54-52 pentru gazde. În încheiere a marcat coșul ce a separat Oradea de adversar în ultimele zvâcniri ale meciului.

Așadar, Rade Markovic este unul dintre eroii partidei cu U Mobitelco Cluj. Linia sa statistică: 4/7 la aruncările de două puncte, 3/4 la trei puncte și 2/3 la linia de pedeapsă pentru un total de 19 puncte. A adăugat 3 recuperări și o pasă decisivă, având trei mingi pierdute pentru un indice de 15 la eficiență și 7 la +/-.

Foto: Viorel Carțiș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!