Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Țoancă: „Am făcut Ordinele de plată, am tot depus la primărie, dar ni s-au refuzat pentru că nu existau lichidități”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.07.2018

SCM Timișoara nu s-a regăsit în lista cu cele 9 formații care sunt deja eligibile pentru LNBM. Bănățenii au anunțat că vor putea juca în grupa A din prima fază a campionatului după ce vor achita taxele pentru noul sezon. Clubul nu s-a încadrat în termenul limită, 20 iulie, dar Radu Țoancă asigură că garanția și taxa de participare vor fi virate în curând.

Federația a prelungit până în 10 august termenul pentru plata primei tranșe a taxei de participare și a garanției de 10.000 de euro.

„Zilele acestea am făcut Ordinele de plată, am tot depus la primărie, dar ni s-au refuzat pentru că nu existau lichidități. Am trimis ordinele la federație, urmează să se vireze banii când vor fi disponibili. Este vorba de taxa de participare de 5.500 de euro și de garanția de 10.000 de euro. Noi am achitat toate taxele din sezoanele anterioare, nu avem datorii. Garanția o vom primi înapoi în decembrie și o vom reintroduce în buget în ianuarie”, a declarat Radu Țoancă pentru timisplus.ro.

Conform aceleiași surse, SCM Timișoara rămâne cu două luni de restanțe financiare cu toate secțiile. Reamintim că printre criteriile de eligibilitate se numără și datoriile către FRB și litigiile salariale cu jucători/antrenori/agenți sau decizii BAT. Clubul timișorean anunța la începutul acestei luni că a obținut suspendarea sancțiunilor de la BAT și mai mult timp pentru stingerea datoriilor, astfel că mai are de rezolvat momentan problema cu taxele care trebuie achitate până în 10 august.

FRB a decis marți suspendarea tuturor formalităților referitoare la organizarea LNBM până în 10 august, iar tragerea la sorți va avea loc în 14 august. Cele 9 cluburi care sunt deja eligibile pot efectua în continuare formalitățile necesare. În ceea ce privește formațiile care nu sunt pe lista celor 9 eligibile deja, federația va debloca formalitățiile în momentul în care devin eligibile. Campionatul ar trebui să înceapă în 6 octombrie, iar cupa, în 26 septembrie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Gizas
    Hai ca omul e fermecator.
    Mi-a placut maxim partea cu "am facut ordinele de plata, am tot depus la primarie, dar ni s-au refuzat(...). Am trimis ordinele la Federatie"...la ce dracu sa le trimiti la federatie daca nu au fost validate...serios, am impresia ca tot mai multa lume se lauda ca a fost coleg de clasa cu Viorica Dancila.

    cu 5 ani în urmă (26.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!