Stiri

Rahova’s Finest! Băieții de cartier au câștigat Băneasa Streetball

Mihai Iordan

Mihai Iordan
05.07.2016

Cei patru prieteni din cartierul Rahova, Alin Spahiu, Cătălin Bordei, Aurel Similache și Daniel Ștefan Buruiană i-au învins în finală pe cei de la Școala Veche, scor 16-10 și s-au calificat pentru finala circuitului, care va avea loc la București, între 26 și 28 august. 

Cei opt finaliști, precum și premianții celorlalte categorii, au făcut adevărate driblinguri prin ploaie în ultima zi a competiției, aversele care s-au abătut asupra nordului Capitalei forțând organizatorii să mute ultimul meci și festivitatea de premiere din Baneasa Shopping City pe terenurile din Universitatea Politehnică București. 

La Open Feminin, Andra Hass si Anca Sipos, componentele lotului national feminin de 3x3, s-au impus din nou, chiar daca nu au jucat in formula clasica a tricolorelor, alaturi de Gabi Marginean si Sonia Ursu. 

Primele două zile și jumătate ale turneului au fost înseninate de prezența celor de la Da Move Crew.  Freestylerii italieni au revenit la București cu un show cu totul nou, baschetul, fotbalul, slam-dunk-ul și chiar mersul pe bicicletă fiind ingredientele principale. 

Lorenzo Pinciroli, liderul trupei Da Move, a testat noile modele ale bicicletelor Pegas și n-a ezitat să le folosească într-una din demonstrații iar ambasadorul turneului, prezentatorul de știri Daniel Osmanovic, a fost și el răsplătit cu o bicicletă, după ce și-a adus aminte cum e să joci baschet ca-n curtea liceului. 

Spectatorii prezenți în preajma terenurilor instalate în Băneasa Shopping City au avut parte de spectacol, dar au și fost în mijlocul lui, în cadrul tradiționalului concurs 60 de secunde by Superbet, unde fanii au câștigat premii în valoare totală de 600 de lei. 
Toți cei prezenți au câștigat o lecție de voință și determinare, aplaudând prezența în cadrul turneului, pentru un meci demonstrativ, a echipei de baschet în scaun rulant Motivation. 

Următoarea etapă a 3x3 Superbet Tour, și ultima înaintea marii finale, va avea loc în week-end-ul viitor, 9-10 iulie, la Constanța, în zona Perla Mamaia. Este ultima șansă pentru echipe să se califice pentru finala de la București și să încaseze alte premii, valoarea totală a lor ajungând la peste 20.000 lei. 

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei. 

Băneasa Streetball este organizat de Sport Arena Streetball în colaborare cu Băneasa Shopping City și este susținut de Superbet, Gatorade, Casio G-Shock, Ursus Cooler, Nike, Vitamax și Bicicletele Pegas. Powered by Kiss FM și Vice.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate