Stiri

Rajon Rondo a fost transferat la Dallas Mavericks

Eduard Popa

Eduard Popa
19.12.2014

Dallas Mavericks pare că a dat lovitura aseară după ce l-a transferat pe liderul la pase decisive din acest sezon din NBA, Rajon Rondo (10,8 pase decisive pe meci). Ultimul component al echipei campioane NBA în 2008 și de 4 ori All-Star între 2010 și 2013, Rondo a venit la Dallas la schimb cu Brandan Wright, Jameer Nelson și Jae Crowder, plus câteva opțiuni în draft-urile din anii viitori.

Cu Rajon Rondo în echipă, Dallas Mavericks devine un candidat serios pentru câștigarea Conferinței de Vest, mult mai competitivă. În acest moment, Dallas se află pe locul 6, în ciuda faptului că are 19 victorii și 8 înfrângeri.

După acest transfer, primul 5 al lui Dallas va fi unul electrizant, cu Rajon Rondo conducător de joc, Monta Ellis fundaș, Chandler Parsons și Dirk Nowitzki extreme și Tyson Chandler pivot. Problema ar putea fi la nivelul băncii de rezerve, unde o dată cu plecarea în special a lui Brandan Wright, rotația lui Dallas la nivel de ”big man” ar putea avea de suferit.

Boston Celtics a acceptat să își transfere liderul de pe teren și ultimul membru al fenomenalei echipe din 2008 din rațiuni economice și din pricina faptului că managerul echipei, Danny Ainge, anunță că se dorește o reconstrucție la echipă.

În cele 8 sezoane și jumătate petrecute la Boston, Rajon Rondo a obținut mai multe recorduri ale francizei, printre care numărăm cele mai multe pase decisive într-un sezon (794 în sezonul 2009/2010), cele mai multe intercepții într-un sezon (189, tot în sezonul 2009/2010), cele mai multe pase decisive într-un meci de playoff (20 în 2010/2011), și cele mai multe pase decisive pe meci într-un sezon (11,7 în sezonul 2011-2012).

*Foto: zimbio.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!