Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Randal Falker: „ Nu pot să zic că sunt mulțumit sau că mi-am atins obiectivul în acest sezon. Am vrut să câștig campionatul aici”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.06.2019

Randal Falker: „ Nu pot să zic că sunt mulțumit sau că mi-am atins obiectivul în acest sezon. Am vrut să câștig campionatul aici”

BC CSU Sibiu a făcut cel mai bun sezon după 2000 și a reușit să cucerească Cupa României și să joace finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația de pe Cibin a plecat cu avantajul terenului propriu în ultimul act al campionatului dar a cedat cu 3-1 la general în fața lui CSM CSU Oradea.

Despre această finală am vorbit cu Randal Falker, unul dintre turnurile de control de sub panoul lui BC CSU Sibiu. Pivotul american a vorbit despre multe aspecte și în principal despre ceea ce l-a deranjat cu adevărat pe parcursul finalei cu CSM CSU Oradea. Randal a jucat a treia finală consecutivă în LNBM dar le-a pierdut pe toate, primele două fiind în echipamentul Stelei București.

Ai pierdut a treia finală consecutivă în România, cum te simți?

La fel cum s-a simțit și în primele două rânduri. Nu este un sentiment bun, cu siguranță, dar asta este.

Ai blamat aribtrii în social media imediat după finală, ce te-a deranjat?

Oradea are o echipă extraordinară. Are jucători excelenți, Richard, Watson, Zekovic, Markovic, mulți jucători buni și o bancă lungă. Ei (n.r. arbitrii) au avut un rol mai predominant decât ar fi trebuit să aibă. Câteva decizii aici și acolo au fost foarte importante, pe parcursul unor jocuri echilibrate. Este foarte greu să joci așa.

Ați fost cea mai bună echipă pe teren propriu în sezonul regulat, ce s-a întâmplat în primele două jocuri, a fost presiunea prea mare pe voi?

Primul meci s-a jucat în stilul modern. Meciul doi a fost unul pe care trebuia să-l câștigăm. Câteva greșeli în acel meci din parte arbitrilor au fost nebunești. Nu zic că Oradea nu a făcut un meci bun, dar cred că în condiții normale am fi câștigat acel joc.

Ești mulțumit cu ceea ce ai realizat în acest sezon, în care ai câștigat primul trofeu în România?

Întotdeauna îmi doresc să câștig mai mult. Nu pot să zic că sunt mulțumit sau că mi-am atins obiectivul în acest sezon. Am vrut să câștig campionatul aici.

Ai luat contact cu baschetul românesc când ai jucat contra lui Asesoft în EuroCup, care a fost părerea ta despre baschetul nostru atunci și care este cea de acum?

Aveau o echipă bună și un buget imens. Dee Brown, Jarvis Hayes, Coop, Mohammed în vârful carierei lui, un lot excelent. Au fost o echipă bună. În continuare este o ligă bună, dar cred că arbitrii trebuie să fie mult mai corecți. Este plăcut să joc aici dar în același timp este dificil deoarece unele echipe au un avantaj deși nu ar trebui să îl aibă. Dacă te uiți la bugetul de la Cluj, ar trebui să aibă avantaj fața de celelalte echipe. Îi plătesc lui Dykes mulți bani, îi plătesc lui Washburn mulț bani, la fel și lui Rasic sau Dorsey. Avantajul ar trebui dat de lotul jucători. Dacă îmi dai un lot de jucători cum am avut la Besiktas sau la Cholet când am jucat cu Fabien Causeur, Kevin Seraphin, Rodrigue Beaubois, Nando De Colo nu avem nevoie de ajutorul nimănui. Pur și simplu am distruge pe oricine din acest campionat. Diferențierea nu ar trebui să se facă între echipe după numele lor sau după faptul că sunt dintr-un oraș mare, care poate atrage mai mult. Oricum se întâmpla asta peste tot în Europa, în Serbia, în Grecia. Nu știu dacă este corupția. Eu nu am șimțit corectitudine. Meciurile 1 și 3 din finală au fost corecte. În meciul 3 am știut că dacă pierdem este vina noastră. Meciurile 2 și 4, nu pot să spune mai multe aici, dar nu au fost corecte.

Îți dorești să te întorci la Sibiu sau în România pentru a pune mână într-un final pe un titlu?

Nu m-am gândit la asta încă. Îmi place să joc pentru suporteri, îmi place să joc sub comanda lui Dan și îmi place comunitatea de aici.

Care a fost cel mai dificil jucător român împotriva căruia ai jucat?

Watson (râde!).

foto: BC CSU Sibiu/Dragoș Dumitru

3 comentarii la aceasta stire:
  • marauder :

    Marauder
    Fratioareeeee, las-o asa.

    cu 4 ani în urmă (08.06.2019)
    • CSM CSU Oradea unguru1432:

      hahaha...
      vai de capul tau! frustrare la maxim (cu un asemenea antrenor, nici nu e de mirare)
      sper ca la anul sa o pastrati, pentru ca veti fi mai usor de batut!
      valea plangerii trece prin Sibiu in aceste momente... :)))))))))))))))))))))

      cu 4 ani în urmă (08.06.2019)
    • marauder:

      Marauder
      ****, nu sunt si nu tin cu Sibiu. Ii ziceam lu Falker sa lase mistourile.

      *comentariu moderat de admin. :D

      cu 4 ani în urmă (08.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!