Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București câștigă cu CSM Alexandria și ajunge la 10 victorii în a doua grupă valorică din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.02.2019

Rapid București a obținut a 10-a victorie în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin după ce s-a impus cu 68-63 acasă cu CSM Alexandria, pe sferturi: 22-17, 15-15, 10-21, 21-10. Gazdele au avut un avans maxim de 14 puncte, în primul sfert, după ce au început partida cu un run de 13 puncte. Oaspetele au revenit grație reușitelor de la distanță și au trecut la conducere. Au avut 10 puncte în față în prima parte a sfertului patru, dar nu au înscris câteva minute și Rapidul a revenit la conducere.  Burlakova a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 22 de puncte.

Rapid București, echipa mai experimentată, a început partida cu Florina Stănici (Diaconu), Alexandra Lupusavei, Natalia Burlakova, Gabriela Vlad și Raluca Matei. CSM Alexandria a avut în 5-ul de start o singură senioară, Mihaela Mihai, alături de tinerele Andreea Horlea, Andreea Mazilu, Paloma Cucu și Tania Fiereșteanu.

Burlakova, Lupusavei, Matei și Stănici (Diaconu) au dus scorul la 13-0 după trei minute. Oaspetele au avut patru pase greșite în acest interval și urma primul time-out. Crăciunescu și Bota au marcat primele patru puncte ale teleormănencelor în minutul 4. Stănici reușea prima triplă a partidei, iar Matei ducea ecartul la 14 puncte, 18-4. Crăciunescu și Botorogeanu scuturau plasa de la distanță și puneau punctul 10 pe tebelă pentru CSM. Era rândul gazdelor să ceară timp de odihnă. În ultimele două minute și jumătate ale perioadei de joc s-a înscris o singură dată, tripla lui Bota, iar scorul primei pauze a fost 22-17.

Stănici a marcat de la distanță în startul sfertului secund și au urmat aproape patru minute fără coș pentru echipa sa. Cucu și Mazilu, de afară, au strâns ecartul la trei lungimi, 25-22 în minutul 13. Au urmat aproximativ patru minute în care teleormănencele nu au găsit drumul spre coș. Tripla lui Stănici a deschis run-ul de 9 puncte al bucureștencelor, care s-au distanțat la 34-22 în minutul 17. Mazilu a înscris 7 puncte la rând, Vlad a transformat o liberă și aceeași Mazilu scutura plasa de la distanță pentru 35-32 cu mai puțin de două minute până la pauza mare. În acest timp doar Burlakova a mai înscris, din interiorul semicercului, și au fost greșeli de ambele părți. La jumătatea partidei tabela arăta 37-32.

Mazilu și Cucu au marcat de la distanță după revenirea de la vestiare și și-au apropiat echipa la un punct. Stănici a înscris de la linia de fault primele două puncte ale gazdelor în repriza secundă, după două minute. Veteranele Rapidului, Stănici și Burlakova, le-au dus pe „feroviare” la +4, dar tinerele Crăciunescu, Botorogeanu și Horlea le-au dus pe teleormănence pentru prima dată la conducere, 44-45 în minutul 27. Burlakova le-a readus pe gazde în avantaj de un punct, dar Cucu și Botorogeanu au înscris de la distanță pentru CSM Alexandria, care avea un avans de șase puncte la ultima pauză, scor 47-53.

Sfertul patru a început cu mai multe ratări. Lupusavei a înscris din semicerc, dar Crăciunescu a reușit două triple la rând și a pus pe tabelă cel mai mare avans al formației pregătite de Mădălin Piperea, de 10 puncte (49-59). Matei și Burlakova au profitat de aproape două minute fără coș pentru oaspete și au strâns diferența la 4 lungimi. Mihai a dus echipa vizitatoare la șase puncte în față, dar au urmat mai mult de patru minute și jumătate în care teleormănencele nu au mai înscris. Burlakova a marcat 5 puncte la rând și Vlad le-a dus pe gazde din nou la conducere, iar Stănici ieșea cu 5 faulturi. Tripla lui Burlakova a mărit diferența la 5 puncte în favoarea Rapidului, iar Fiereșteanu își apropia echipa la trei puncte în ultimele 40 de secunde. Doar Lupusavei a mai înscris, de la linia de fault, iar scorul final a fost 68-63.

Gazdele au făcut diferența cu reușitele din semicerc (19 față de 12) și de la linia de fault (12-3). CSM Alexandria a înscris mai mult de la distanță, 12 triple față de 6. Bucureștencele au încheiat partida cu 33 de puncte după greșeli adverse față de 22, iar banca oaspetelor a contribuit cu 29 de puncte, în timp ce rezervele gazdelor nu au înscris.

Natalia Burlakova a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (3x3), iar Raluca Matei a fost în double-double pentru gazde cu 12 puncte și 15 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Stănici (Diaconu) 18 puncte (3x3, 5 recuperări, 8 pase decisive), Lupusavei 11 puncte (7 recuperări, 6 intercepții) și Vlad 5 puncte (8 recuperări).

Mihaela Andreea Mazilu a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 16 puncte (4x3), urmată de Cătălina Crăciunescu, autoare a 14 puncte (3x3). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 10 puncte (2x3), Botorogeanu 10 puncte (2x3), Bota 5 puncte, Horlea 4 puncte (6 recuperări), Mihai 2 puncte (5 assist-uri) și Fiereșteanu 2 puncte.

Cu această victorie Rapidul urcă pe locul secund în Grupa Galbenă, cu 27 de puncte după 10 succese și 7 înfrângeri. Bucureștencele sunt la trei puncte după liderul CSM Târgu Mureș, care nu poate intra în play-off și are un meci în plus. CSM Alexandria este pe 5 cu 20 de puncte (3/14).

Pentru Rapid urmează o deplasare la Târgu Mureș, în 17 februarie, iar apoi joacă acasă cu Agronomia București în 2 martie. CSM Alexandria are următoarea partidă din Liga Națională în 4 martie, când primește vizita celor de la CSM Târgu Mureș. Până atunci, tinerele din Alexandria au programat returul din sferturile Cupei României, din 27 februarie, în deplasare cu Phoenix Știința Constanța.

*foto: Rapid București – Alte Sporturi facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!