Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București obține o victorie dramatică în Grupa Albastră

Eduard Popa

Eduard Popa
10.02.2019

rapid miercurea ciuc

Rapid București s-a impus în fața celor de la CSM VKSC Miercurea Ciuc, scor 89-86, în etapa a patra din Liga Națională de Baschet Masculin – Grupa Albastră.

A fost o partidă extrem de echilibrată în Sala Giulești. Primele două sferturi s-au terminat la egalitate, ambele cu același scor 21-21. Rapidul a intrat cu un mic avantaj în ultimele zece minute, grație sfertului al treilea câștigat cu 19-16. Cu toate acestea, ultimul sfert s-a dovedit a fi unul palpitant. După ce Kragulj, Avramescu și Andrei Gheorghe au înscris fiecare câte un coș de 3 puncte, grație cărora au dus scorul la 75-66, se părea că Rapidul va obține victoria. Cu toate acestea, harghitenii au revenit, grație lui Movileanu și Pierce, iar coșul lui Magusar a adus oaspeții la doua două puncte (82-80). Vedeta Rapidului, americanul Mikey Hope, și-a luat rolul în serios și a transformat pe finalul jocului nu mai puțin de 7 libere prin care a adus în cele din urmă victoria gazdelor, scor 89-86.

Hope a înscris 37 de puncte, cu 4 pase decisive, fiind secondat de Andrei Arion (15 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), Andrei Gheorghe (debut – 12 puncte) și Goran Kragulj (10 puncte). De partea cealaltă, Andre Pierce a înscris 26 de puncte cu 9 recuperări, Dorde Simeunovic 22 de puncte, 8 recuperări și Mateus Magusar a marcat 12 puncte, cu 7 pase decisive și 5 recuperări.

Interesant este că la acest meci s-au întâlnit trei foști componenți ai echipei de la Cuza Sport Brăila care anul trecut câștiga turneul final de promovare. Este vorba despre Radu Avramescu (poză) de la Rapid și Adrian Movileanu și Andrei Damian de la Miercurea Ciuc. Toți trei au reușit să înscrie câte 9 puncte.  

După acest meci, Rapidul a ajuns la 10 victorii și 12 înfrângeri, în timp ce CSM VKSC Miercurea Ciuc coboară la 8-13.

*foto: facebook Sport Total – Rapid București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!