Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București produce surpriza și se impune la Timișoara în fața celor de la Danzio

Valentin Todea

Valentin Todea
11.03.2016

Rapidistele pregătite de Dan Militaru au câștigat partida din deplasare împotriva echipei BCM Danzio Timișoara cu scorul de 64-68 (22-23, 23-16, 11-13, 8-16). Întâlnirea a contat pentru stabilirea echipei ce se va clasa pe locul 9 la finalul sezonului, fiind prima a seriei de trei meciuri posibile.

Gazdele au început confruntarea cu un run de 5-0, după care alb-vișiniile au venit din spate și au dus scorul la egalitate, 6-6. Mai apoi, acestea au preluat conducerea prin Diaconu, 10-12, iar Nicolaescu le-a distanțat la 4 lungimi, 10-14. Burlakova a majorat diferența, 12-18, Lough răspunzând de la mare distanță, 15-18. Grbic a egalat la 18 dintr-un three-point play, în timp ce Diaconu a înscris de la 3 puncte pentru 18-23. Wilson a fost ultima marcatoare a sfertului, apropiindu-și echipa la doar un punct în spatele adversarului.

Bănățencele au ieșit montate de la cabine și au trecut în avantaj prin Dumitrache din afara semicercului, 25-23, însă Diaconu și-a pus din nou amprenta semnficativ asupra jocului, ducând scorul la 30-34. Dumitrache a punctat din nou din spatele arcului de cerc, 33-34, însă Nicolaescu a replicat cu același procedeu, 33-37. Ulterior, Danzio a egalat prin Wilson din apropiere, 37-37, cea care a înscris și pentru 43-37. Pauza mare a venit la scorul de 45-39.

La intrarea în a doua jumătate a actului trei, Grbic a înscris două coșuri consecutive pentru 51-45, iar Bejan a micșorat diferența la 3 lungimi, 53-50. Mai apoi, Dumitrache a contribuit cu o nouă reușită de la mare distanță, 56-50. Nicolaescu a transformat cele două libere acordate pentru a stabili scorul înaintea sfertului decisiv, 56-52.

Zidaru a adus primele puncte ale ultimei părți, 58-52, în timp ce Diaconu a fost unica marcatore a Rapidului preț de câteva minute, punctele înscrise de aceasta ducând echipa bucureșteană în avantaj, 58-62. Pentru timișorence iese din nou la rampă Dumitrache, cea care a înscris două coșuri consecutive din spatele semicercului pentru a-și repune formația în avantaj pe tabelă, 64-62. Acelea aveau să fie și ultimele puncte ale trupei de pe Bega în această confruntare, Constantin punând Rapidul la conducere, iar Diaconu stabilind scorul final după ce a punctat de de două ori din dreptul liniei de fault.

Florina Diaconu a fost cea mai bună jucătoare a Rapidului, reușind să contabilizeze 30 de puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri și 2 intercepții.

Principala marcatoare de la BCM Danzio a fost Alexandra Dumitrache cu 20 de puncte, 3 recuperări și o intercepție. Brianna Wilson a terminat partida în double-double, adunând 12 puncte, 21 recuperări și 5 pase decisive. Ivana Grbic a încheiat de asemenea confruntarea în double figures, contabilizând 16 puncte, 12 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție.

*Foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!