Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rareș Pașca este noul căpitan al formației CSM CSU Oradea

Valentin Todea

Valentin Todea
12.09.2016

Campioana României la baschet masculin și-a desemnat noul căpitan de echipă. Gruparea orădeană a anunțat că Rareș Pașca este cel care a primit rolul amintit, acesta activând la formația de pe Crișul Repede din 2010, fiind cel mai vechi jucător de la CSM din actualul lot.

În stagiunea trecută, extrema a reușit medii statistice de 3 puncte, 1.9 recuperări și 0.4 pase decisive în 13:23 minute pe meci în Liga Națională, trecându-și în palmares titlul de campion al României.

De-a lungul carierei, baschetbalistul în vârstă de 31 de ani a mai evoluat pentru BC Râmnicu Vâlcea, West Petrom Arad sau SCM U Craiova. Înaintea startului sezonului 2015-2016, sportivul originar din Bistrița și-a prelungit înțelegerea cu CSM CSU Oradea pe o durată de doi ani.

Foto: Roby Boros

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    La mai mare capitane!!!
    La Rares Pasca problema a fost de trac, incet incet reusind sa treaca peste toate emotiile, constient fiind de valoarea sa. Este de admirat ca prin determinarea sa reuseste sa insufle echipei acel imbold de care este nevoie in situatii mai grele, bineinteles cu sprijinul lui Achim ( si chiar al publicului). As zice ca este nevoie de un asemenea jucator in fiecare echipa.

    cu 7 ani în urmă (12.09.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Pasca
    Dupa Will capitan , sa il vad pe Pasca ....
    Donez abonamentul!

    cu 7 ani în urmă (12.09.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      tsc_1980
      Ii loc bun ? )))

      cu 7 ani în urmă (12.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Buna replica unui fan mai sus cu donatul abonamentului.Fac și eu acelaș gest:)).Baiatu asta încearcă câte ceva da mai mult nu poate.Bine că nu lo pus pe Petrișor.Un Nicoara sau Mandache nu era bun de capitan las ca e bun Pașca ca rezerva.Poate o sa-mi sară lumea în cap dupa ce spun acum da sa nu zica nimeni ca Pasca si Petrișor nu-s oamenii cei mai iubiti de Achim la Csm.

    cu 7 ani în urmă (13.09.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    chiar conteaza
    Nu e ca la locul de munca unde "managerul" are salariu mai mare si atributii extra. In baschetul romanesc capitanul e pus doar sa semneze niste foi in plus (gen sa confirme scorul final). In rest cam atat. La noi e capitan Chirof cred- stii cum e sa vezi meci in care capitanul nici nu joaca 1 minut? Capitanul e o chestie, liderul din teren e alta chestie. Rares sa fie sanatos, macar sa ii ridice moralul si sa joace el mai bine.

    cu 7 ani în urmă (13.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    pasca
    Haideti sa nu facem un asa mare caz de desemnarea lui Pasca in calitate de capitan. La baschet nu este capitan neaparat cel mai bun jucator ci in general cel mai vechi. Anul trecut s-a facut o exceptie cu Franklin si probabil ca anul viitor daca raman la echipe, se va alege intre Barnette si Mandache (ar fi in al treilea an de contract ambii).
    Uitati-va si la celelalte echipe: Cluj-Jucan; Steaua-Paul; Pitesti-Chirof.

    cu 7 ani în urmă (13.09.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Ei acum nu comparam pe Jucan cu Pasca. Mai are Pasca niste ani de muncit (pe toate planurile) pana ajunge la nivelul lu' Jucan

      cu 7 ani în urmă (13.09.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      re
      Nu am facut nici o comparatie, nici cu Jucan si nici cu Paul sau Chirof ci doar am vrut sa scot in evidenta ca alegerea capitanului nu se face exclusiv pe valoarea acestuia ca jucator.
      Sper ca esti de acord ca nu Jucan este jucatorul reprezentativ ca valoare din lotul Clujului. In ultimii 2 ani petrecuti la Cluj a jucat maxim 5 minute pe meci si fara rezultate deosebite (a mai fost si accidentarea...). Nu poti nici sa spui ca a fost trup si suflet alaturi de club pt ca cei mai buni ani ai lui i-a petrecut in alta parte. Altele au fost motivele si probabil la fel si in cazul lui Pasca. Nici mie nu imi place Pasca sau Petrisordar decizia e a antrenorului. Si eu l-as vrea pe Bobe si pe Basti in teren pt ca joaca mai frumos, mai spectaculos dar... Achim are strategia lui si aceasta a dat roade asa ca eu merg pe mana lui. Degeaba e Bobe atletic si mai tehnic daca nu e disciplinat tactic. In meciul decisiv al finalei Pasca a marcat cand "ne ardea buza" mai tare iar pe "mana" lui Bobe am pierdut 6p in mai putin de 30 de sec. La Petrisor te apuca rasul cand il vezi in teren iar cand arunca la cosul te apuca chiar plansul, dar una peste alta are cel mai mic procentaj de mingi pierdute sau pase gresite din lot si probabil unul dintre cele mai mici din campionat (vorbim aici de conducator de joc).

      cu 7 ani în urmă (14.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    NU este numit capitan cel mai bun jucator..
    doar ca la acest club "al nostru" datorita slabiciunii,nevoii de control si manipulare a unora,se alege Capitanul cel mai util, a se citi:manipulabil,controlabil,cel mai bun transmitator din vestiar.Nu-l condamn de Rares, el este doar un mic pion in mana unora care doresc sa controleze tot.Asta este la CSM in acest moment,parerea mea.Cat despre capitanii celorlalte echipe,nu vreau sa se simta nimeni lezat,ii respect pe toti, vorbesc strict de ograda noastra!

    cu 7 ani în urmă (13.09.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      ????
      Cel putin ciudate aceste acuzatii si nu le inteleg. Daca era asa o atmosfera in club crezi tu ca Bartnette si Zeno mai ramaneau? Chiar si Franklin a vrut sa revina asupra deciziei de a se retrage si sa mai joace un an. Eu consider cel putin deplasat comentariul tau si fara fundament.

      cu 7 ani în urmă (14.09.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!