Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reacția oficială a FRB, după greșelile de arbitraj de la Craiova – Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
26.04.2019

greseala arbitraj craiova timisoara

SCM U Craiova – SCM Timișoara a fost un meci decis pe muchie de cuțit, cu o victorie a bănățenilor în ultimul minut, scor 71-69. Astfel, SCM Timișoara reușește să câștige primul meci al seriei și să dobândească avantajul terenului propriu. Cu toate acestea, în ultimul minut totalbaschet a scris că au fost mai multe faze pe care arbitrii le-au ratat.

Astfel am decis să luăm o reacție din partea lui Adrian Voinescu, președinte al Colegiului Central al Arbitrilor (CCAB), cel care ne-a spus că abaterea de aut a fost vizibilă și se vor lua măsuri în cel mai scurt timp:

„A fost aut într-adevăr. O să analizăm într-o ședință a CCAB, dar nu acum că nu este timp și vor vorbi cu Istvan (n.r. Bertalan) după meciul 2 să vedem ce sancțiune vom decide. Nominalizările sunt date deja pentru meciul 2. Și așa cu greu am găsit arbitri, e o perioadă foarte încărcată. Sunt 9 meciuri în două zile, 27 de arbitri.

Oricum, am vorbit cu domnul Marius Toma (n.r. președintele SCM U Craiova), care nu acuză faptul că din cauza acestor greșeli ar fi pierdut meciul. Când conducătorii de cluburi acceptă că astfel de erori sunt umane și nu intenționate, atunci înseamnă că putem să mergem mai departe.

 Cât despre partea a doua, cu faulturile intenționate… doar la Curry putea fi fluierat fault, dar în opinia mea și ca fost jucător, Morris Curry voia mai degrabă să scoată mingea, să obțină o intercepție. Era greu de fluierat fault acolo. Nu a făcut intercepția, s-a mers mai departe. Apoi mingea a circulat foarte bine la timișoreni și până la final nu apucă să facă fault. Dacă ar fi făcut fault fără minge, ar fi fost antisportiv și s-ar fi închis definitiv meciul”, ne-a explicat Voinescu.

Partida a doua din seria SCM U Craiova – SCM Timișoara se joacă vineri, 26 aprilie, de la ora 18:30. Meciul va fi din nou transmis de FRB Tv.

*foto: capture FRB Tv/youtube.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!