Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Regula U23 a determinat plecările lui Tyler Laser și Radu Paliciuc de la BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.08.2018

BC CSU Sibiu și-a definitivat lotul pentru sezonul competițional 2018/2019, iar din acesta nu fac parte doi dintre cei mai importanți echipieri din stagiunea precedentă, Tyler Laser și Radu Paliciuc.

Dan Fleșeriu, antrenor principal al grupării galben-albastre, a explicat în cadrul conferinței de presă de început de sezon a celor de la BC CSU Sibiu cum regula U23 a fost determinantă în a nu-i oferi un nou contract celui mai bun marcator al echipei din sezonul 2017/2018:

„În primul rând, regula de U23 care se aplică de sezonul acesta schimbă puțin regulile jocului, în general. În funcție de jucătorii pe care fiecare echipă au reușit să-i semneze au trebuit să-și facă și restul pozițiilor din teren. Noi am avut norocul să-l semnăm pe Lucas Tohătan, conducător de joc și printre puținii jucători U23 care au confirmat deja. El este pe poziția pe care ar fi fost și Laser. Nu cred că un jucător ca Laser și-ar fi dorit să fie backup-ul unui jucător român foarte tânăr și acesta a fost unul dintre cele mai importante motive pentru care nici nu i-am făcut o ofertă lui Tyler să rămână la noi.”

Plecarea lui Radu Paliciuc a fost facilitată tot de regula U23, Dan Fleșeriu spunând că minutele internaționalului român aveau să fie și mai reduse în sezonul viitor și dacă primește o ofertă mai bună și din acest punct de vedere să o accepte:

„Putem să o numim o pierdere asumată. Am hotărât să îi dăm drumul deși am fi putut să-l mai avem un sezon alături. Din nou regula U23 are efect asupra jucătorilor trecuți de 23 de ani. Este foarte greu să le găsești timpul de joc. El a prmit o ofertă bună de la Pitești și eu l-am sfătuit să merargă în direcția respectivă. I-am spus foarte sincer, cum am fost întotdeauna cu el, că minutele lui de joc vor fi și mai limitate decât în sezon trecut din punctul meu de vedere. I-am spus că dacă i se oferă o șansă cu mai multe minute să meargă.”

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    UNDER
    Cei de la FRB au o gandire de U23. Prima datã actioneazã in prostie dupã care vor afla cã au dat o palmã rahatului. Inca un an si jucãtorii peste varsta de 25 de ani se vor retrage din acest sport.

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Exact la asta m-am gandit si eu..... Acuma au devenit scumpi jucatorii U23 si au devenit ieftini cei peste.... Din pacate frb o da tot mai urat pe langa.....

      cu 5 ani în urmă (23.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu cred
      Jucătorii U23 nu au devenit scumpi, salariul lor a crescut într-adevăr, dar nu exagerat. Problema e alta, regula asta nu poate fi menținută mai mult de 2, maxim 3 ani, pentru că după ce termină perioada de U23 să nu mai aibă unde juca. Părerea mea e ca federația pregătește terenul pentru 2 români obligatoriu în teren tot meciul, cu un U23 toată prima repriză. Să vedem însă dacă cluburile vor accepta așa ceva...

      cu 5 ani în urmă (23.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      mai de graba
      frb-ul pregateste inchiderea salilor unde se mai merge la baschet. Pe mine nu ma intereseaza citi romani , sirbi , americani , pakistanezi , congolezi etc. evolueaza OBLIGATI de regulament. Pe mine ma intereseaza ca cel putin o data pe saptamina sa merg la Sala sa vad un spectacol sportiv, sa ma relaxez ( daca echipa cistiga ), sa stau la o poveste . Asa cum am mai spus NATIONALA se vede de aprozximativ 3-6 ori pe an, pe cind echipa de club vreau sa o vad de 30 de ori ! Progresul nationalei va fi dat de JUCATORII care joaca AFARA in campionate si competitii tari nu prin minute impuse ( ca nu suntem la gimnastica) in campionatul national. Viitorul sta in copiii care merg sa studieze si sa joace in USA, UK, Franta , Spania, Italia , Germania, care or mai vrea la nationala. Chiar sunt curios de data asta, ce model copiem ? Altfel toate Campionatele incurajeaza jocul cu straini ( chiar si Putinia, pardon Rusia ) ! Aha, am gasit, USA a marit plafonul salarial in Development NBA pentru s stopa exodul spre Europa. Sa mai zici ca nu avem federatie cu viziune...

      cu 5 ani în urmă (23.08.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    Laser
    Daca nici macar nu i s-a facut o oferta, atunci cum se putea sti ca nu ar fi acceptat-o ?

    cu 5 ani în urmă (23.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    O idee
    Din păcate avem persoane care se gândesc doar la națională de baschet. Nu și la baschet jucat de cluburi și la fanii care își susțin propriile cluburi . Sper să se vadă roade la naționala de baschet dacă la nivel de cluburi intern și pe plan internațional nu o sa vedem un baschet de calitate. Poate cineva de la F.R.B. o să ajungă să își de-a seama că nu e atât de benefică aceasta regulă cu un jucător de sub 23 pe teren o repriză întreaga să fie obligatoriu. Dacă se vrea performanță la națională, atunci ar trebui sa fie performanță la nivel de club pentru inceput, să lase să existe concurență. Iar cei care cred că pot mai mult sa o demonstreze pe teren când li se ivesc ocaziile , indiferent că e antrenament sau meciuri oficiale sau amicale. Dar din păcate cei de F.R.B. se uită în mare parte la nivel de seniori, știind că de multe ori e prea târziu in acel moment din viața lor sportivă de performanță. Dacă se vrea cu adevărat să avem un lot de națională , atunci ar trebui să se înceapă de jos, și cu implicarea (susținerea)F.R.B. la modul cel mai serios. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (23.08.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Eu sper
    Ca odata cu regula u23, jucatorii care trec de aceasta varsta sa evolueze in strainatate, vecinii nostrii au multi jucatori care sunt asa: marinov(cluj), marinov(steaua) dar si altii. Scopul acestei reguli este de a incuraja tinerii baschetbalisti sa urmeze o cariera serioase si sa nu se lase prin urmare scopul final este de a mari numarul de jucatori actvi la seniori pe viitor, si sa ne asiguram ca peste cativa ani vom fi peste unguri si bulgari

    cu 5 ani în urmă (23.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca fritisor :

    De ce nu?
    De ce nu e buna aceasta regula? V-ati gandit ce fac jucatorii nostri de baschet dupa 20 ani, in momentul in care nu mai pot juca la U20? Eu cred ca aplicand aceasta regula U23 cei mai buni din generatiile lor vor putea sa joace la echipe de prim esalon, si sa se caleasca si sa creasca in valoare si experienta. Nu zic ca nu sunt buni strainii sau ca nu cresc valoarea campionatului, dar daca nu le dam o sansa acestor tineri sa progreseze(si nu in liga a x-a) nu vom avea niciodata un campionat puternic, o echipa nationala cat de cat bunicica. Eu zic sa dam o sansa si tinerilor romani nu numai strainilor refuzati de alte campionate. Cat priveste pe potentialii tineri romani care ajung sa joace in campionatele universitare din Europa sau de peste ocean aceia sunt exceptii. O echipa nationala nu se face din exceptii se face din jucatori care joaca minim 25-30 minute pe meci in campionat(exceptiile se pot grefa daca e cazul pe un schelet de echipa cu jocuri in picioare si cu experienta pe care o capata in aceste jocuri).
    Daca vom proceda ca si in viata cotidiana din Romania unde tinerii, desi capabili, nu pot aceesa joburi blocate pentru cei cu "experienta"(politica)sau vechime atunci sa nu ne miram ca suntem unde suntem cu baschetul.O vorba spune: cine nu are batrani sa-i cumpere- corect, dar eu zic si altfe: CINE NU CRESTE TINERII SANATOS NU ARE VIITOR-IN TOATE DOMENIILE.

    cu 5 ani în urmă (27.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!