Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reguli noi și la nivelul staff-ului tehnic pentru sezonul următor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.05.2018

Cluburile din Liga Națională au de îndeplinit condiții noi de eligibilitate pentru sezonul viitor, atât la feminin, cât și la masculin. La criterii intră și niște reguli noi în ceea ce privește „nivelul profesional al antrenorilor”.

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a aprobat deja noile condiții pentru sezonul viitor. Colectivul tehnic al echipelor va avea maximum 4 persoane (antrenor principal, 2 antrenori secunzi, 1 director tehnic), cu cel mult un străin în componență.

Antrenorii străini vor trebui să aibă cel puțin 3 ani de activitate în prima ligă în ultimii 5 ani. De asemenea, directorul tehnic va trebui să aibă carnet de antrenor.

„Nivelul profesional al antrenorilor: antrenorii cu carnet de antrenor, categoriile senior sau maestru, posesor al licenței FRB de tip „AA” (numai pentru categorie, CC Antrenori va propune o taxă de exceptare);

în colectivul tehnic al echipelor vor fi maximum 4 persoane (antrenor principal, 2 antrenori secunzi, 1 director tehnic);

directorul tehnic trebuie să aibă carnet de antrenor;

din cei 4 membri ai colectivului tehnic, cel mult unul poate fi străin;

antrenorul străin trebuie să demonstreze că în ultimii 5 ani a fost antrenor măcar în 3 ani în prima ligă din țara sa sau în altă țară”, se arată pe site-ul oficial al FRB.

În Regulamentele specifice ale LNBF și LNBM din actualul sezon, se preciza „colectivul tehnic al unei echipe de baschet va avea următoarea structură obligatorie în cazul LNBF/LNBM și anume: 2 antrenori ( (un antrenor principal și unul secund), din care cel puțin unul dintre cei doi să fie obligatoriu român”. În zona băncii au putut sta cel mult 7 însoțitori cu sarcini specifice. De asemenea, nu era prezentă specificarea cu cei 3 ani în prima ligă. Trebuiau respectate condițiile obținerii licenței AA. În acest sezon acestea au fost: carnet de antrenor sau dovada unei licențe din țara de origine echivalentă cu licența AA, participarea la un curs internațional FIBA și la cursurile anuale organizate de FRB și susținerea pe parcursul anului a unui număr de minimum 3 cursuri (stagii) zonale în calitate de lector.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Hmmm
    Tot mai multe diplome de specializare si tot mai putina meserie la carma echipelor fe orice nivel. Ca in invatamant dealtfel.

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Regula
    asta cu 3 ani in prima liga e atat de proasta pe cat de mic e creierul celor ce au adoptat-o.

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Incredibil!!!
    Antrenor străin cu 3 ani în prima ligă. Sunteți niște idioți. Eu zic sa se întoarcă înapoi pe banca Mircea Vulc.

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    carnetul
    de partid la purtator au uitat sa introduca la noile conditii ;)
    Dar in cazul colectivului tehnic cei 4 pot avea cetatenie dubla???
    La echipe la fel ar fi bine 12 jucatori din 12 cu cetatenie dubla.

    cu 5 ani în urmă (01.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!