Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reinar Hallik a semnat cu CSM Oradea

Andrei Florescu

Andrei Florescu
05.02.2014

*Actualizare - Miercuri, 5 februarie - Sursele Total Baschet au fost corecte, CSM Oradea anunțând în cursul zilei de astăzi transferul lui Hallik. Din informațiile noastre, mutarea a fost efectuată și datorită faptului că Radovan Markovic se confruntă cu o accidentare la genunchi. Totuși, Reinar ar putea absenta în partida de vineri cu SCM Craiova din cauza unor probleme cu cartea verde, ea nefiind eliberată încă de către clubul oltean.

----------------------------------------------------

După despărțirea neoficială de SCM U Craiova, Reinar Hallik își continuă cariera în Liga Națională de baschet. Conform unor surse de încredere ale site-ului Total Baschet, balticul este aproape de un transfer la CSM Oradea.

Hallik se află deja la Oradea, iar semnarea contractului reprezintă o simplă formalitate. Nordicul va deveni astfel al șaptelea baschetbalist străin al trupei lui Cristian Achim, după Will Franklin, Sean Denison, Vujadin Subotic, Radovan Markovic, Daniel Dillon, respectiv Zarko Comagic. Totodată, clubul bihorean nu a făcut publică achiziția estonianului.

În vârstă de 30 de ani, pivotul s-a remarcat în actuala stagiune cu medii de 4.5 puncte, 0.8 recuperări și 0.2 pase decisive. Mai mult, Reinar a bifat prezențe în Liga Balcanică, acolo unde a avut următoarele statistici: 5.6 puncte, 1.3 recuperări și 0.3 pase decisive..

De-a lungul carierei, centrul de 2.08 m a îmbrăcat și maieul clujenilor de la "U"-BT Mobitelco. De menționat este și faptul că SCM Craiova va da piept vineri cu CSM Oradea, într-o partidă ce contează la etapa a-XVII-a.

*Foto: Andor Marton

28 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    Hallik
    Dupa parerea mea, inca nu si-a gasit locul acest jucator nici la Cluj, nici la Craiova. Am un sentiment ca poate mai mult si e posibil sa o dovedeasca chiar la Oradea.... O echipa organizata, disciplinata, in care fiecare jucator isi cunoaste locul...

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Hallik
    Eu cred ca este exact tipul de jucator care-I lipseste echipei din Oradea, jucator de pozitia 4 care joaca mult afara si are si shoot.
    Stie Achim ce face :)

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Hallik
    Subscriu parerii "antevorbitorilor.

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ultimul comentariu este o adevarata axioma...f bine argumen tat si necesar:))

    Daca nu reuseste Achim sa il integreze cumva sa mai ajute si la recuperare nu ajuta la nimic, numai aruncarea de 3 e prea putin, dat fiind ca post-up parca refuza categoric sa joace. Defensiva e partea problematica la el cand joaca 4, ca ofensiva o cunoastem. Poate o sa joace cum s-a mai jucat pe la Cluj cu Zoran si Buckman/Bubu cand se mai schimbau rolurile pe faza defensiva si trecea jucatorul de pozitie 4 pe 5 si invers

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Asa cum am mai spus eu cred ca de asta la adus, pt shoot-ul de 3 nu foarte usor de gasit la un 4 de 208 cm.
      Cu spatele la panou tot sunt jucatori dar sa aperi un 4 afara dupa un pic&pop executat correct este destul de greu

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    O mutare interesanta
    Sincer sa fiu, mi se pare o mutare foarte buna. Trebuie sa pronim de la premisa ca in aceasta perioada competitionala, jucatori fara echipa, OK ca pretentii financiare, capabili sa accepte statutul de al 7-lea strain si care sa fie familiarizati cu campionatul romanesc, extrem de greu ai gasi.

    Noi eram totalmente descoperiti pe pozitia #4 in cazul in care Comagic, sau (sa batem foarte tare in lemn) Nicoara, s-ar accidenta. Practic ramaneai cu un singur om de meserie ca power-forward, astfel aceasta achizitie e ideala.

    Cum bine puncta atat canguru si magyari, e foarte interesant cum se va adapta la Oradea, dupa doua cvasi-insuccese la Cluj si ceva mai pregnant la Craiova, insa e posibil ca sub "bagheta" lui Achim sa vedem un randament mai bun. E posibil.

    Deasemenea faptul ca e un shooter de rasa din afara semicercului e un + pentru echipa, CSM nefiind prin definitie o echipa care sa arunce prea mult de afara si sunt convins daca Achim va reusi sa-l pondereze putin si sa-l determine sa fie mai selectiv cu aruncarile sale, va avea un procentaj mai bun decat cel etalat la Craiova.

    Ma bucura aceasta mutare si o consider un castig real pentru echipa.

    Abia astept meciul de vineri, sunt singur ca Craiova va fi un partener de spectacol incontestabil si personal cred ca vom avea o replica puternica din partea lor si nimeni nu trebuie sa se lase pacalit de insuccesul lor din Muntenegru, e clar ca Nisic a rotit destul de generos jucatorii si ca, prioritatea e meciul de la Oradea.

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu stiu ce sa zic, eu i-am urmarit evolutia si la Cluj si la Craiova dar si statistic pentru nationala Estoniei si din pacate dupa fiecare meci bun facut se prabusea in anonimat si statea bine ascuns in el o lunga perioada de timp! Poate ca Achim o sa faca minuni dar, nu stiu si sincer nu prea cred!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Axioma
    Cand ai creierul neted este imposibil sa intelegi ceva si ramai pururea la nivel infantil.End of story!

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Are rost? hai sa ne vedem de sportul care il iubim nu de certuri si alte prostii de genu! BHai sa il folosim ca exemplu pe Florin4D!

      Respect!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Apropo, sa revenim la subiect, a mai facut Hallik ceva meci mare in campionat (nu l-am urmarit, nu am fost impresionat niciodata de el) in afara de meciul impotriva noastra(sunt cam obosit si nu reusesc sa imi aduc aminte cand a fost sau cine a castigat, am doar vagi banuieli ca a fost sezonul trecut)

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Da,ARM-ule,ai dreptate si tinand cont ca te bucuri de simpatia si consideratia mea am sa incerc sa ma abtin pe cat posibil,dar deh,om sunt si eu.Si nu uita,si tu ti-ai pierdut calmul cateodata,cand diversi neghiobi au intins coarda peste limita.
      Revenind la Hallik,ai dreptate,nici la voi si nici la noi nu a rupt gura targului,dar sa nu uitam ca in ambele cazuri a fost utilizat cca 90% din timpul in care s-a aflat pe parchet pe pozitia 5,care nu i se potriveste deloc!Personal sunt foarte de acord cu ceea ce spunea canguru.Si-n plus,oare de ce la nationala Estoniei,calificata la turneul final al Euro(unde noi n-o sa mirosim macar prea curand)joaca titular si are de obicei prestatii foarte bune?

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ma mai enervez, incerc sa nu o fac dar se mai intampla, in general incerc sa fac pace dar, se intampla, sunt om pana la urma si sunt supus greselii. In genearl imi place logica si cunostintele afisate de free62 dar de o vreme parca a luat-o pe ulei si ataca mult prea mult!
      Eu nu inteleg o treaba, in CV-ul lui scrie ca joaca 4-5 dar pe 5 nu se descurca. Si Estonia este calificata dar nu din "vina" lui, nu ei au beneficiat de faptul ca Olanda(parca) a folosit prea multi naturalizati si au pierdut la "masa verde"? Cat despre nationala noastra, ce sa zic, Tenter are cat de cat fata de antrenor in comparatie cu epavele care au fost inaintea lui! In fine, poate o sa confirme la Oradea, poate Achim este (din punctul meu de vedere un geniu dupa faza cu care era sa ne macelareasca la CLuj si asta chiar daca a avut nevoie de doua TO sa isi faca strategia)ce are Hallik nevoie, sper sa confirme!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Hallik
      E,hai ca facum un adevarat caz din Hallik.Ca sa-i punem capat telenovelei,da,e un jucator bun si un tip foarte cuminte si educat ,care pana acum in campionatul nostru nu si-a gasit fagasul.Si mie imi place Tenter,dar nu-mi place ca noua conducere a federatiei parca efectiv sta ascunsa in boscheti,nu e deloc activa cand slva Domnului ar avea atat de multe de facut.Pana acum debuseul lor este ca avem o editie de campionat nebuna,mai echilibrata ca niciodata,iar publicul a prins gustul baschetului.Eu suntfoarte suparat pe ai mei,ca in loc sa fi avut aproape securizat locul in play-off,stam cu sufletul la gura meci de meci.Cum e noua voastra achizitie?Mai bun ca Meda nu cred ca are cum sa fie(sic!).Si,salutari de la Namila,cica te asteapta sa-i faci cinste cu un KFC,ca altminteri e tulburat de la dieta la care a fost pus!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      [Mesaj editat]

      Hallik cele mai bune meciuri la Cluj le-a facut pe pozitia 5, dar are probleme la recuperare. Din cate imi aduc aminte chiar un meci cu Craiova(ceva echipa de p-acolo oricum) in care a dat 14 pct, si vreo 5 recuperari, cu un joc foarte bun insa in teren. Si nu uit bineinteles meciul cu Timisoara cand este adevarat ca a jucat foarte bine cu aproape 20 de pct pe pozitia 4 in cuplu cu Todorovic. Oricare din pozitii le joaca e o problemuta cu recuperarile putine totusi...sa ai 2.08 ar mai trebui sa mai atingi cota 10 rec din gand in gand...

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      ca sa conchid
      Bai baiatule,esti atat de prost incat ar trebui sa-ti dai parintii in judecata!La revedere!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan:

      Buzestii&free62
      Considerati acest mesaj ca un ultim avertisment inainte de a fi blocati pe acest forum. Va rog sa incetati cu aceste remarci subtile care nu duc absolut nicaieri!
      Multumesc pentru intelegere.

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da-mi mai ban ce atatea povesti...2,3 ani p-aci sau cat o fost am explicat ce aveam. Sa nu fiu subtil cu oameni care te fac cum le vine la tastatura e prea mult si prea umilitor. Macar sa fac misto pot, pt ca spre deosebire chiar de multi care scriu articole is abecedar pe baschetul din ultimii multi. Decat sa fii dezamagit mai bine da un ban sincer acuma. Ca sa stim ca ce si cum si cand. Fiecare cu mahrale care le are ii o vorba de baza aci in areal si sa n-o uitati.

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Cred ca ai ales complet aiurea persoana care sa o "ironizezi", Buzestii este printre cei care isi vede strict de oala lui!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      @Buzestii, nu stiu cum este asta nou ca nu am vazut numai ce este pe tubul you! Cat despre Meda, daca ar si arunca la cos ar fi excelent, se apara cum trebuie, nu stii niciodata unde paseaza, dar nu arunca la cos si asta ii baiul! Pe asta nou sper sa il prind jucand Duminica cu Sibiul cu Meda pe 1 si Branko pe 2 si Kuburovic putin rezerva :P

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Multumesc pentru obiectivitate si solidaritate,ARM-ule,dar nu-mi mai ridica mingea la fileu ca s-o ingrop in terenul advers,caci din respect pentru acest forum am decis(chiar daca nu aveam nicio vina decat aceea de a nu ramane dator la niste aiureli)sa-mi insusesc observatiile lui Sabin Gherdan,care sper ca va actiona corect in continuare,asa cum a afirmat.
      Nu-mi pun mari sperante in meciul de la Oradea si ma racaie foarte tare faptul ca desi avem jucatori foarte buni,ca echipa scartaim din toate incheieturile si nimeni nu gaseste remediul.In atari conditii meciul cu voi devine unul de care pe care si-mi pare sincer rau ca nu voi putea fi la ora lui in "Horia Demian".Te salut cu prietenie!

      cu 10 ani în urmă (06.02.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    interesanta mutare
    deocamdata e cam greu de inteles si explicat, dar staff-ul oradean stie mai bine ce nevoi are si cum o sa ajute echipa estonianul! avem incredere si speram ca noua achizitie sa aibe utilitate!!! Hai Oradea!!!

    cu 10 ani în urmă (05.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!