Stiri

Reportaj: Panathinaikos Atena și-a respectat statutul de favorită cu Bayern Munchen (FOTO+VIDEO)

Valentin Todea

Valentin Todea
18.01.2019

Site-ul nostru vă prezintă episodul doi al meciurilor de Euroligă documentate în Grecia, de data aceasta cu un material ilustrat despre partida dintre Panathinaikos OPAP Atena și Bayern Munchen, din etapa a 17-a.

Faimoasă arena olimpică OAKA, una dintre cele mai mari săli din Europa, cu o capacitate de aproape 20.000 de locuri, este casa celor de la Panathinaikos. Un loc perfect pentru confruntări spectaculoase și fani care sunt recunoscuți pentru atmosfera incendiară pe care o produc, încurajând o echipă legendară a Europei cu numeroși susținători pe întreg continentul european.

Echipa antrenată de Rick Pitino a trecut fără mari probleme de Bayern cu scorul de 77-67, într-un meci în care a preluat controlul de la început și nu a avut emoții până la final. Derrick Williams, vedeta bavarezilor, a fost principala gură de foc a oaspeților, însă nu a putut produce surpriza de unul singur.

Atmosfera de Euroligă se simte înainte de intrarea în arenă, pe drumul lung de la pătrunderea în complexul olimpic până la porțile de acces din OAKA, spre care pașii grăbiți ai oamenilor se îndreaptă iar vânzătorii ambulanți de produse cu însemnele echipei încearcă să-i oprească. Primul instinct după ce intri în arenă este să-ți scoți telefonul din buzunar și să faci repede câteva poze, de frică să nu ratezi vreun detaliu important, chiar dacă mai ai destul timp de stat acolo iar meciul nu a început încă.

La loc de cinste sunt bannerele cu anii în care PAO a triumfat în Euroligă, acestea oferind o importanță și mai mare locului și care pot avea rolul de intimidare a adversarului, alături de mascota ”Mr. Green”, una destul de fioroasă și care flutură cu putere steagul clubului înainte de startul partidei, făcându-și loc pe teren alături de jucători la prezentarea echipei. Și în acest caz ecranele din arenă difuzează momente importante din istoria grupării, spre care baschetbaliștii privesc înainte de a se alinia în formație.

Majoretele sunt și de această dată un factor important în spectacolul de ansamblu și în atragerea de noi spectatori la sală, fiind îmbrăcate cu haine în culori asemănătoare echipei, însă fără a avea sigla acesteia imprimată pe ele, spre deosebire de Olympiacos.

La pauza partidei au fost onorate foste glorii ale clubului iar fanii din tribune au fost ținuți în priză cu diverse anunțuri și prezentări. Sectorul cu suporteri mai fanatici a făcut spectacol pe toată durata confruntării și a avut diverse cântări care au atras atenția în mod special.

Euroliga merită văzută pe viu în Grecia, în două locuri încărcate de istorie și care au fost martore a numeroase momente importante, fiind creată astfel o tradiție incredibilă care continuă să fie îmbogățită de către ambele părți.

Galeria foto de la acest meci poate fi văzută mai jos.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!