Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Restanțele salariale pun în pericol continuitatea la CS SCM Timișoara?

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.01.2018

CS SCM Timișoara ar putea să rămână fără piese de bază ale echipei, din cauza întârzierilor salariale. Deși nu se spun prea multe despre acest subiect, restanțele ar putea duce la plecarea jucătoarelor importante. Două dintre acestea au fost trecute ca disponibile pe site-ul impresarului.

Deși aparent SCM Timișoara nu ar trebui să aibă probleme în a susține salariile, fiind clubul primăriei unui oraș important, totuși au apărut întârzieri destul de mari. Orașul a avut probleme mai importante de rezolvat, cum ar fi asigurarea căldurii pentru populație.

În aceste condiții, SCM-ul a rămas la coadă pentru plăți, iar restanțele au ajuns la două, spre trei salarii pentru tot clubul municipalității. Dacă la început s-a dorit a fi o „manta de vreme rea”, SCM-ul s-a extins la mai multe echipe și secții, iar în acest moment la toate există probleme.

Jucătorii și jucătoarele de la baschet au rămas încă la echipă și conducerea spera să rezolve problemele până în februarie. Dar la secția feminină se pare că s-a terminat răbdarea, cel puțin pentru două jucătoare foarte importante din angrenajul echipei: cea mai bună marcatoare și cea mai bună recuperatoare.

Sursa: captură gherdansports.com

Maegan Conwright și Leeza Burdgess apar ca „available” pe site-ul impresarului de câteva săptămâni. De menționat că o altă străină din campionatul nostru a fost trecută „available” de curând și a părăsit deja echipa pentru care evolua. Este vorba de Portia Durrett.

Conwright este coșghetera echipei cu o medie de 20,09 puncte/meci în 11 partide. Fundașul are și cea mai mare medie de assist-uri de la echipă, 4.82/meci, cu un total de 53 în 11 meciuri. Americanca de 25 de ani a jucat cel mai mult în campionat pentru alb-violete, 36:42 minute. A contribuit și cu 3.36 de recuperări pe meci, iar eficiența medie este 16,73.

Burdgess este a cea mai bună recuperatoare a echipei (medie de 10 recuperări/meci) și a treia marcatoare cu 10,25 ppg în 12 apariții din campionat. Pivotul a încheiat în double-double 5 meciuri din campionat. Are o medie de 31:16 minute/meci și 15,25 în dreptul eficienței.

Româncele „păstorite” de același impresar sunt trecute ca indisponibile la ora actuală. În aceeași situație se află și Hannah Young, străina care joacă cel mai puțin la club.

Poate nu în mod intenționat, dar la unele jucătoare s-a văzut o schimbare de atitudine la ultimul meci din campionat, pierdut la Arad. Atunci gazdele au reușit multe recuperări ofensive datorită plusului de combativitate, mai ales în sfertul secund.

Nu este exclus ca și alte jucătoare de la SCM să fie deschise la transferul spre o echipă care să plătească salariile la zi. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!