Stiri Cupa României Masculin

Retur de „foc” pe Bega între BC Timișoara și U BT Cluj-Napoca

Dan Oancia

Dan Oancia
30.09.2014

BC Timișoara și U BT Cluj Napoca se vor întâlni astăzi, în sala „Constantin Jude” din Timișoara, de la ora 17, în returul optimilor de finală ale Cupei României. În manșa tur, disputată în orașul de sub Feleac, gazdele de la Cluj-Napoca au întors diferența de 12 puncte de la pauza mare și au câștigat într-un final la două puncte diferență, 73-71. Timișorenii vor încerca astăzi să profite de avantajul terenului propriu, de aportul fanilor și de diferența mică înregistrată în tur, pentru o posibilă viitoare accedere în sferturile competiției KO.

Antrenorul celor de la BC Timișoara, Dragan Petricevic, pare a se confrunta cu probleme de lot înaintea returului de astăzi. Zlatko Jovanovic, unul dintre componenții de bază ai grupării alb-violete, a lipsit la antrenamentul de de luni al echipei, fiind plecat în Bosnia Herțegovina, din pricina faptului că a suferit un deces în familie. Și soarta lui Persic este incertă, Petricevic spunând cu două zile înainte de meci: „vom face tot posibilul ca Persic să joace miercuri”.

De partea cealaltă, antrenorul echipei din Cluj, Dorin Pintea, nu se confruntă cu niciun fel de probleme de lot, arătându-se încrezător în șansele echipei sale de a obține un rezultat favorabil în jocul din această după-amiază. „Tot lotul este valid, iar din pricina avantajului fragil din tur, suntem obligați să câștigăm”, a declarat Dorin Pintea înaintea plecării către Timișoara.

În manșa tur, cel mai bun marcator a fost Milos Pesic, de la timișoreni, care a terminat cu 20 de puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive. Ciudat este faptul că a avut un procentaj mai bun la aruncările de trei puncte, decât la cele din interioriul semicercului, în condițiile în care a aruncat de 8 ori atât de afară, cât și din interior 25% (2/8), față de 63% (5/8). Și Kelvin Lewis a fost într-o formă bună, totalizând 15 puncte, 5 recuperări și două pase decisive.

De la U BT Cluj Napoca, Branko Cuic a avut 13 puncte, 3 recuperări și opt pase decisive, fiind aprope de un „double-double”. Hargrove a fost cel mai bun marcator al echipei de sub Feleac, cu 17 puncte, alături de două recuperări și o pasă decisivă.

În cele două întâlniri din sezonul trecut, fiecare echipă și-a adjudecat partidele disputate pe teren propriu, BC Timișoara învingând atunci cu scorul de 90-77. Ultima victorie pe tărâm bănățean a Clujului a fost în 21 octombrie, 2012, scorul final fiind 89-79 pentru transilvăneni. U BT Cluj-Napoca conduce și în întâlnirile directe de până acum dintre cele două combatante, având 17 victorii, față de doar cele 12 ale Timișoarei.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dorin_breaz :

    Data partidei
    Partida era programata pe data de 01.10.2014, ora 17.00.
    Sunt modificari in program ?

    cu 9 ani în urmă (30.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii