Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Revanșa campioanei. CSU Ploiești mărșăluiește în meciul al doilea cu "U"-BT Mobitelco

Paul Olar

Paul Olar
14.05.2014

90-67
1 Fișa meciului 1

CSU Ploiești a restabilit miercuri egalitatea în semifinalele Ligii Naționale. Gruparea din sudul țării a surclasat-o pe "U"-BT Mobitelco cu scorul de 90-67, într-o partidă ce a putut fi urmărită în direct la Digi Sport 3.

Formațiile nu efectuează schimbări majore în echipele de start, iar ploieștenii inaugurează încleștarea cu un parțial de 6-0. Primele puncte ale clujenilor vin de la Cătălin Baciu, care zguduie panoul cu un slam dunk pe o singură mână. Ardelenii încearcă să își construiască un avantaj grație aruncărilor de trei puncte, dar procentajul este diferit față de ieri. Astfel, CSU se desprinde la 7 lungimi, 17-10, după un coș al lui Alhaji Mohammed.

Cătălin Baciu aduce întâia reușită a sfertului secund, însă Gerald Lee punctează în replică. Disputa capătă ritm și în ciuda faptului că amfitrionii intră repede în penalizare, aceștia se mențin la cârma jocului. Dorin Pintea încearcă să își surprindă oponenții prin diferite mutări, dar situația nu se schimbă pe tabela de marcaj, Gerald Lee și Cătălin Burlacu construind un ecart favorabil de 14 puncte, 44-30.

Transilvănenii revin pe parchet motivați și debutează cu un run de 4-0. Spre dezamăgirea trupei de pe malul Someșului, nivelul de energie al ploieștenilor este superior, Ante Krapic marcând pentru 54-38. Tot croatul pune capăt actului trei, cu un coș în ultima secundă. Deși Miljan Medvedj, Darius Hargrove sau Mihai Silvășan se zbat în atac, prahovenii își văd de treabă și nu fac pași greșiți până la final.

Alhaji Mohammed a reprezentat din nou gura de foc a campionai, americanul totalizând 21 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Gerald Lee a avut 19 puncte și 5 recuperări, în timp ce Ante Krapic a contribuit cu 16 puncte, 3 recuperări, respectiv 2 assist-uri.

De partea cealaltă, Darius Hargrove a contabilizat 23 de puncte, 7 pase decisive și 2 recuperări. Miljan Medvedj a reușit 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, pe când Branko Cuic și-a trecut în cont 9 recuperări, 7 puncte și 4 assist-uri.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești raul_flavius :

    Nu e noroc...
    e umilinta...unde sunt baietii de la cluj?? v.am spus minim 15 pct diferenta

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      stai jos
      Esti fericit, mai baiatule, oare pentru c-ai stiut la teza ier?

      cu 9 ani în urmă (15.05.2014)
    • tzontzolino:

      re
      Nu Raul, s-a vazut oboseala la Cluj si ploiestenii s-au distantat suficient cat Bobo Pintea sa isi dea seama ca nu are rost sa forteze si a bagat copiii dupa care normal diferenta a crescut. Avand in vedere ca pleci de la Ploiesti cu 1-1 la serie zic ca e foarte bine pentru Cluj si au sanse mari sa ajunga in finala.

      Noi in cupa nu am luat o caruta de puncte pentru ca am jucat cu copiii pt ca numai aveam de ce sa riscam?

      cu 9 ani în urmă (15.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    e oboseala...si nu are rost, cu cei 7 de azi!

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      ai dreptate fiule
      nu mai, tocmai i a furat tabletica lui taica-su' si inainte de a da la amanet a mai gasit un hot (hot, nu hotz) spot prin sala aia minunata cu abonamente gratis si s a bagat si el pe commenturi

      cu 9 ani în urmă (15.05.2014)
    Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    fire power
    S-a vazut azi seria cu sibiul ... si faptul ca s-a jucat in 7 ... tot mai tare-mi pare rau ca in timpul sezonului Mario, Poga si Alex n-au primit suficiente minute (poate una din singurele lucruri care i le pot reprosa categoric lui Bobo Pintea)

    Spuneam ca daca pierdem sub 7 stam foarte bine ... din pacate astazi am fost "scosi din sala" ... si asta da incredere ploiestiului ... trebuie sa luam doua acasa

    De fluierasi nu zic nimic doar ca pana in sfertul 3 aveam vreo 3 cu 4 ... parca-i puteau lasa sa joace baschet dar no ... Ciulin = MVP scria pe o pancarda la sibiu

    Felicitari ploiestiului au intrat super montati ... cu o aparare agresiva ... si daca cineva crede ca ieri a fost o zi cu noroc a clujului se insala amarnic ... a fost o aparare inexistenta a ploiestiului si "some rust" on their shots.

    O sa pun pe seama oboselii si statistica (asta zic eu ca nu minte niciodata)
    TOs 16-6
    FG 38%-50%
    RBs 35-36 (singura echilibrata)

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    .....
    Era de asteptat rezultatul de azi- s-a vazut si oboseala si banca scurta.
    Pacat insa de prestatia jenanta a arbitrilor. Cateva faulturi usoare, cativa pasi nefluierati - dar asta am mai vazut si ma asteptam. Dar sa nu fluieri abaterile evidente - cand Mohamed se prinde de inel inainte sa intre mingea, cand adversarul se urca pe Mario, tu sa dai pasi e prea mult. Si asta cand era clar cine castiga!! Oricum in ultimul sfert numai baschet n-a fost.

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad:

      goaltend
      La ce-a facut Mohamed acolo n-o sa se fluiere niciodata goaltend in niciun campionat din lumea asta. Desi strict dupa litera regulamentului este. In rest, arbitraj mediocru, dar care nu a influentat rezultatul (faptul ca nu le-au mai intrat clujenilor 65% de la 3pct a influentat rezultatul).

      cu 9 ani în urmă (15.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Banca scurta
    Ca si in finala cu BC Mures de anul trecut se vede banca scurta . In primul meci din seria de doua echipa ( de U e vorba) merge , shooter-ii nu mai vorbesc. In meciul al doilea deja e o stare de oboseala si chiar daca schemele pentru aruncarile de 3 merg , nu mai intra mingea. Aici ar putea deveni important Baciu . Sper sa nu se repete scenariul si in cele 2 meciuri de la Cluj.

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    banca scurta
    ce-i ciudat e ca se joaca doua meciuri in doua zile ... parca pentru playoff era mai ok sa se joace cu o zi de pauza ... nu de-alta da in campionat se joaca odata pe saptamana.

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Timp
    Chiar nu inteleg chestia asta " regulamentara " . Intre seriile de 2 meciuri e o saptamana dar meciurile sunt in zile consecutive. Amaratii aia din NBA joaca in playoff la doua zile ca nu sunt asa pregatiti ca autohtonii nostri . Inteleg ca de la anul se trece la o zi pauza intre meciurile seriei.

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!