Stiri

Revanșa lui Ivan Kuburovic

Paul Olar

Paul Olar
10.02.2014

"U"-BT Mobitelco le-a dat motive de bucurie suporterilor, învingând duminică seara marea rivală de la CSU Sibiu. Confruntarea s-a încheiat cu scorul de 92-68, iar reprezentația baschetbalistică de mare clasă a "alb-negrilor" a fost favorizată de câțiva factori importanți. Pe lângă recuperările și procentajele din acțiune, prestația individuală a gazdelor a înclinat balanța în duelul din etapa a-XVII-a.

Autor a 18 puncte, Ivan Kuburovic s-a numărat printre remarcații serii. Sportivul ex-iugoslav a evoluat timp de 32:11 minute, perioadă în care a avut 6/7 din interiorul semicercului, 1/2 de la mare distanță și 3/5 de la linia de pedeapsă. Mai mult, jucătorul în vârstă de 32 de ani a cules șapte mingi de sub panou, a pasat decisiv în două rânduri și a izbutit două intercepții, statisticile sale formând un indice al eficienței de 23.

După eliminarea din Cupa României, conducerea lui "U" a anunțat că jucătorii din partea cărora existau anumite pretenții vor fi penalizați financiar. Din moment ce a încheiat cu -4 la eficiență ultima dispută în fața piteștenilor de la BCM, Kuburovic a fost văzut ca unul dintre țapii ispășitori ai insuccesului. A urmat partida cu CSM Oradea, unde majoritatea străinilor s-au revanșat, însă nu și Ivan. El a avut 0/6 din acțiune, termând meciul fără niciun punct marcat. Vizibil, ex-iugoslavul trecea printr-un moment crâncen și fanii pretențioși cereau deja schimbări, mai ales că se poartă în Liga Națională.

Spre exemplu, BC Timișoara a renunțat după câteva luni la Vaidotas Volkus și Tremayne Johnson, nume interesante în campionatul României. CSU Sibiu l-a ținut o scurtă perioadă în echipă pe Ivan Miceta și exemplele pot continua. Nu îmi permit să contest deciziile cluburilor amintite, ci mai degrabă vreau să subliniez posibilitatea ca acești jucători să nu se fi bucurat de atât de mult credit ca și Kuburovic.

"Ivan traversează o perioadă dificilă, dar cu timpul o să-și revină. Trebuie puțină încredere și totul o să reintre în normal." Spunea antrenorul Dorin Pintea, stăpân pe situație, la sfârșitul partidei cu CSM Oradea.  Iar "șeptarul" clujenilor nu a dezamăgit. În primă instanță, extrema și-a făcut simțită prezența în deplasarea de la Târgu-Jiu, urmând să absenteze în etapa cu Concordia Chiajna datorită unei accidentări ușoare la tendonul lui Ahile.

Foarte probabil ca săptămâna de pauză să-i fi prins bine lui Kuburovic. El s-a odihnit fizic, cât și psihic, pentru a arăta o altă față în "Derby-ul Ardealului". Ușor stângaci în primele minute de joc, sârbul s-a obișnuit repede cu atmosfera incendiară a întâlnirii și a fost jucătorul rutinat ce promitea enorm la debutul stagiunii. Ivan a contribuit la numeroasele contraatacuri ale "alb-negrilor", oferind o mostră clară a valorii sale.

Există ceva mai frumos decât să-ți răscumperi greșelile într-un duel cu CSU Sibiu?

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Antonia76 :

    Cel mai bun
    Dăruirea lui Ivan a fost un semn dat celor care cred în el și-l iubesc! Mulțumim Ivan.

    cu 10 ani în urmă (11.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate