Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rezultatele Ligii Naţionale de Baschet din România (P)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.01.2014

Baschetul românesc este unul prosper în care echipele de top au o evoluţie bună în mai multe competiţii. Săptămâna precedentă echipele favorite s-au impus croindu-şi drumul spre o clasare cât mai bună, aspirând la titlul de campioană. BC Timişoara a învins Piteşti, 79-73, Energia Rovinari a trecut de Concordia Chiajna. 84-60, CSU Sibiu nu a avut nicio problemă cu Farul, 104-48, Târgu Mureş a învins Craiova, 88-75, Timba a pierdut cu Steaua, 59-87, iar "U" Mobitelco a obţinut o victorie importantă pe teren propriu, cu Oradea, 70-69.

Liga Naţională de Baschet în România

Prima ligă din România, la nivel de baschet masculin, se numeşte Liga Naţională de Baschet. În total 14 echipe se luptă pentru titlul de campioană în competiţia organizată de Federaţia Română de Baschet. Liga a fost înfiinţată în 1950, iar preşedintele FRB este Horia Păun. FRB este membru fondator al FIBA Europe, iar campioana en-titre Asesoft Ploieşti. Cea mai titrată formaţie este Dinamo Bucureşti (22 de titluri), urmată de Steaua Bucureşti, cu 21 de titluri. Între 2004 şi 2010 echipa dominantă a fost Asesoft Bucureşti, obţinând 7 titluri consecutive.

Jucători de top din România

Această listă îi include pe Constantin Popa (o legendă a baschetului) care a jucat pentru Dinamo Bucureşti, Antonio Alexe, sportiv ce a evoluat la CSU Ploieşti, şi Gheorghe Mureşan, singurul român ce a ajuns în NBA. O altă legendă este Antoine Walker. Acest NBA super star a ajuns în pragul falimentului după o datorie uriaşă pe care a înregistrat-o în urma jocurilor de noroc. Walker a trebuit să-şi vândă până şi inelul de campion din 2006, cu Miami Heat, pentru a-şi plăti toate datoriile. Fanii care vor să afle mai multe despre acest incident pot accesa aici întregul articol, publicat de 777