Stiri

Rezultatele din ziua a doua a Campionatului Mondial de baschet feminin

David Istrate

David Istrate
24.09.2018

În această săptămână, în Tenerife, are loc Campionatul Mondial de baschet feminin, iar după o primă zi în care scorurile au fost foarte dezechilibrate, situația s-a schimbat. Prin urmare, jumătate din meciurile jucate în a doua zi de competiție au fost decise la o diferență formată dintr-o singură cifră.

Remarcatele etapei secunde au fost echipele africane, Nigeria și Senegal care au reușit să câștige în fața Letoniei și a Turciei. Duminică, 23 septembrie, s-au consemnat următoarele scoruri:

1. Argentina – Australia (43-84)

Liz Cambage a făcut un nou meci mare, reușind să marcheze 24 de puncte în doar 17 minute petrecute pe teren. Sportiva de 2.03 a fost urmată de Samantha Whitcomb (16 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție), Ezi Magbegor (14 puncte, 8 recuperări) și Alanna Smith (10 puncte, 5 recuperări, 2 capace).

De partea cealaltă, cea mai bună marcatoare a sudamericancelor a fost Macarena Rosset, cu cele 13 puncte puse pe tabelă. Baschetbalista de 27 de ani a fost singura din lotul Argentinei care s-a aflat în double-digits.

2. Canada – Coreea de Sud (82-63)

În cea de-a doua victorie a Canadei de la această ediție, Kia Nurse a reușit o prestație excelentă. În aproape 28 de minute, fosta campioană NCAA cu Uconn a înscris 29 de puncte, la care a adăugat 3 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

De la adversare, Ji Su Park a oferit replica, fiind aproape de un double-double: 23 de puncte, 9 recuperări. De asemenea, Leeseul Kang s-a remarcat cu 17 puncte și 3 recuperări.

3. Belgia – Japonia (75-77)

După o victorie la scor în fața lui Puerto Rico, Belgia s-a văzut învinsă în fața campioanei Asiei, Japonia. Principala jucătoare a Japoniei a fost Maki Takada, care a reușit 26 de puncte și 6 recuperări. O prestație foarte bună a avut-o și Yuki Miyazawa, care a terminat jocul cu 21 de puncte și 6 recuperări.

De partea cealaltă, Emma Meesseman a fost din nou de neoprit sub panou, reușind 18 recuperări, dintre care 7 ofensive. Fiica fostei mari jucătoare a Belgiei a mai avut și 13 puncte și 5 pase decisive. Cea mai bună marcatoare a Belgiei a fost Kim Mestdagh cu 23 de puncte și 7 recuperări, în aproape 39 de minute petrecute pe teren.

4. Senegal – Letonia (70-69)

Vicecampioana Africii a continuat prestația excelentă din meciul cu Statele Unite ale Americii și a repurtat o victorie foarte importantă în fața Letoniei. Patru jucătoare din lotul lui Cheikh Sarr au marcat peste 10 puncte: Astou Traore (19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Maimouna Diarra (14 puncte, 11 recuperări), Yacine Diop (13 puncte, 7 recuperări) și Oumoul Sarr (11 puncte).

La fel de multe baschetbaliste letone au reușit să depășească borna celor 10 puncte, acestea fiind: Kristine Vitola (14 puncte, 6 recuperări), Elina Dikaioulaku (13 puncte, 5 pase decisive), Anete Steinberga (12 puncte, 15 recuperări) și Kitija Laksa (12 puncte).

5. Franța – Grecia (75-71)

După o partidă slabă în prima etapă, Grecia s-a redresat și a fost aproape de o surpriză în confruntarea cu Franța. Însă, datorită unui meci foarte bun reușit de Endene Miyem, echipa din Hexagon a câștigat la o diferență de 4 puncte. Miyem a terminat cu 20 de puncte (5/7 de la două puncte, 2/2 de la trei puncte, 4/4 de la libere) și 3 recuperări.

Din tabăra adversă, Evanthia Maltsi a fost de neoprit, punând pe tabelă 28 de puncte, însă din 23 de aruncări. De remarcat este faptul că la ambele echipe cele două marcatoare principale au fost singurele jucătoare care au înscris mai mult de 10 puncte.

6. China – Statele Unite ale Americii (88-100)

De 9 ori campioană mondială, SUA a devenit prima formație de la această ediție care reușește să atingă borna celor 100 de puncte. Cea mai bună jucătoare a fost MVP-ul sezonului regulat și al finalei WNBA, Breanna Stewart, care a încheiat jocul cu 23 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și o intercepție. De asemenea, A'Ja Wilson a avut o zi excelentă la aruncările din acțiune: 20 de puncte (7/8 de la două puncte, 6/6 de la libere).

De partea cealaltă, Xu Han a avut 20 de puncte și 5 recuperări, în timp ce Mengran Sun a fost aproape de double-double, cu 16 puncte și 6 recuperări. În plus, Meng Li a reușit 12 puncte și 4 recuperări.

7. Spania – Puerto Rico (78-53)

Gazda competiției se descurcă în continuare foarte bine și a reușit să se impună și în al doilea duel al competiției. Astou Ndour a fost cea mai bună jucătoare din lotul iberic, datorită celor 22 de puncte marcate. De asemenea, 11 din cele 12 baschetbaliste din lotul lui Lucas Mondelo au reușit să puncteze.

Pentru Puerto Rico, Jennifer O'Neill a înscris 17 puncte, în timp ce Tayra Melendez s-a remarcat cu 11 puncte și 8 recuperări.

8. Nigeria – Turcia (74-68)

În ultimul duel al serii, Nigeria a produs o surpriză mare, reușind să o învingă pe Turcia. Sarah Ogoke, cu 20 de puncte, a fost principala marcatoare fiind urmată de Evelyn Akhator, care a realizat un double-double (13 puncte, 10 recuperări). Promise Amukamara, jucătoarea lui CSM Satu Mare, a terminat cu 5 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

De partea cealaltă, patru jucătoare s-au aflat în double-double: Isil Alben (15 puncte), Quanitra Hollingsworth (11 puncte, 6 recuperări), Olcay Turgut (11 puncte) și Bahar Caglar (10 puncte, 5 recuperări).

Astăzi a fost zi de pauză în competiția din Tenerife, urmând ca în cursul zilei de mâine, 25 septembrie, să se joace ultimele 8 jocuri din cadrul grupelor.

foto: fiba.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    in RO
    Transmite cineva competitia?

    cu 5 ani în urmă (25.09.2018)
    • Istrate David:

      CM
      Nu transmite nimeni dar puteti vedea meciurile live pe youtube contul FIBA.

      cu 5 ani în urmă (25.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!