Stiri

Rick Pitino se desparte de Panathinaikos după o jumătate de sezon

David Istrate

David Istrate
22.06.2019

În urmă cu mai puțin de o săptămână s-a terminat sezonul și în Grecia. Panathinaikos a profitat pe deplin de penalizarea lui Olympiakos și a defilat în playoff reușind să cucerească titlul de campioană, după finala cu Promitheas.

Trupa din capitala Greciei a avut parte de un an competițional dificil. După un început slab de stagiune în Euroligă, conducerea echipei a decis să îl concedieze pe Xavi Pascual, cel ce fusese antrenorul formației în ultimii doi ani și jumătate. În locul său a fost adus Rick Pitino, un tehnician de excepție, membru al Naismith Basketball Hall of Fame.

Antrenorul născut în New York a trecut rapid la treabă și a reușit să transforme echipa elenă într-un timp foarte scurt. Panathinaikos a obținut rezultate din ce în ce mai bune și a obținut calificarea în playoff-ul Euroligii. În sferturi, „verzii” au fost învinși de Real Madrid, însă Panathinaikos a făcut tot posibilul pentru a părăsi competiția cu demnitate.

Pe plan intern, echipa ce evoluează în OAKA Arena a câștigat atât cupa, cât și campionatul. Cu toate acestea, Adrian Wojnarowski a anunțat faptul că Rick Pitino a refuzat oferta lui Dimitris Giannakopoulos de a rămâne la cârma lui Panathinaikos. Conform celebrului jurnalist american, antrenorul în vârstă de 66 de ani își dorește să se întoarcă în Statele Unite ale Americii pentru a reveni în NBA.

La scurt timp după tweet-ul lui Woj, Rick Pitino a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin care și-a făcut oficială decizia.

Acest an a fost incredibil. Aș dori să le mulțumesc tuturor jucătorilor lui PAO pentru efortul deosebit. Mulțumesc, de asemenea, și staff-ului pentru loialitate și dedicare. Îi mulțumesc proprietarului nostru extrem de pasional și managerului. La final, doresc să adresez mulțumiri extraordinarilor oameni din Grecia pentru ospitalitatea și bunătatea voastră. O țară extraordinară care va păstra mereu un loc în inima mea. Îmi va fi foarte dor de voi dar mă întorc acasă și mă pregătesc pentru următorul capitol al vieții mele.”

Rick Pitino le-a mai antrenat de-a lungul carierei pe Hawaii Rainbow Warriors,Boston University, Providence, New York Knicks, Kentucky, Boston Celtics și Louisville.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!