Stiri Acvile

Ricky Rubio: „Vom încerca să ne prezentăm și în această vară cu cei mai buni și în formă jucători”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.02.2017

Conducătorul de joc spaniol în vârstă de 26 de ani, Ricky Rubio, component de bază al naționalei țării ale, dar și în NBA în lotul celor de la Minnesota Timberwolves, este unul dintre cei mai așteptați baschetbaliști să sosească anul acesta la Cluj-Napoca cu ocazia EuroBaket 2017

Într-un scurt interviu acordat celor de la FIBA, Rubio a declarat că nu se mai grăbește să confirme prezența la turneul final, asta după ce nu a putut participa la ediția din 2015 din cauza unei accidentări. 

„Firește că în prezent sunt sănătos, dar deseori sunt tentat să mă grăbesc să vorbesc și se întâmplă ca apoi să mă accidentez, așa că, pentru moment, prefer să mă concentrez doar la situația mea de la echipa de club. 

Campionatul European e mereu o competiție dură. Participă numeroase echipe valoroase, iar turneul este unul foarte dificil. De multe ori e mai greu decât la un Campionat Mondial. Ești obligat să joci tare. Mi-aduc aminte că la ultima ediție a Campionatului European nu eram favoriți, dar am reușit să câștigăm. Vom încerca să ne prezentăm și în această vară cu cei mai buni și în formă jucători, astfel încât să câștigăm din nou”, a declarat sportivul. 

Ricky nu a participat la Campionatul European din 2015, însă anul trecut a fost prezent alături reprezentativa Spaniei la Olimpiada de la Rio, acolo unde au cucerit medalia de bronz. Acesta a avut medii pe meci de 5.0 puncte, 2.9 assisturi, 2.8 recuperări și 1.1.

Până în prezent, în sezonul regulat 2016-2017 din NBA, Ricky Rubio a bifat 52 de prezențe în echipamentul celor de la Timberwolves, timp în care a acumulat medii de 9.0 puncte pe meci, 8.5 recuperări, 3.8 recuperări, 1.8 intercepții și 2.4 mingi pierdute, totul în 32.1 minute jucate. 

Ricky Rubio și Spania vor participa în Grupa C de la EuroBasket, grupă găzduită de Polivalenta din Cluj-Napoca, acolo unde vor avea dueluri cu reprezentativele similare ale României, Croației, Cehiei, Ungariei, respectiv Muntenegrului. 

Alte materiale pe tema EuroBasket 2017, grupa de la Cluj-Napoca

Pau Gasol: „Nu știu încă dacă voi participa sau nu la EuroBasket”

Tomas Satoransky: „Despre România nu știu nimic, doar că evoluează pe teren propriu, iar ăsta e clar un avantaj”

Titus Nicoară, despre participarea la EuroBasket: „Avem şansa să ne calificăm”

Sala Polivalentă, în pregătiri pentru EuroBasket

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii