Stiri Acvile

Rio 2016: SUA trece de Spania şi se califică în finală

Eduard Popa

Eduard Popa
19.08.2016

klay_rio_2016

Naţionala Statelor Unite ale Americii a reuşit calificarea în finala competiţiei olimpice de baschet de la Rio de Janeiro după ce a trecut de naţionala Spaniei, scor   .

După un început de meci echilibrat, americanii au reuşit să pună 9 puncte diferenţă după primul sfert, scor 26-19. Însă La Furia Roja a revenit excelent în sfertul doi, graţie în mod special jocului bun prestat de rezervele Sergio Rodriguez şi Juan Carlos Navarro. La pauza meciului diferenţa de scor era de numai 6 puncte, 45-39.

Sfertul trei a fost marcat de câteva reuşite deosebite ale pivotului DeAndre Jordan, printre care putem număra un putback senzaţional care a dus scorul la 61-50 şi câteva capace de efect. Cu toate acestea, americanii nu au reuşit să se desprindă decisiv, fiind doar 9 puncte diferenţă înainte de ultimul sfert, scor 66-59.  În sfertul patru americanii au reuşit să pună un avantaj de 13 puncte după coşuri de trei puncte semnate Klay Thompson sau Kyrie Irving, revenirea pe final a spaniolilor contând doar pentru statistici. Scor final 82-76 şi americanii se califică din nou în finală, unde îşi aşteaptă adversarul, dintre Australia şi Serbia. Meciul se va desfăşura vineri spre sâmbătă noapte, de la ora 01:00.

Cel mai bun marcator al naţionalei SUA a fost Klay Thompson, cu 22 de puncte, Kevin Durant a înscris 14 puncte iar Kyrie Irving 13. DeAndre Jordan a reuşit un meci monstru, cu 9 puncte, 16 recuperări, 4 capace şi 2 pase decisive. De partea cealaltă eternul Pau Gasol a reuşit 23 de puncte, cu 8 recuperări, în timp ce Sergio Rodriguez a fost al doilea cel mai bun marcator, cu 11 puncte, iar Rudi Fernandez a reuşit 9 puncte, 7 recuperări, 3 intercepţii şi un +16 la eficienţă.

*sursa: fiba.com  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!