Stiri Acvile

Rio 2016: Spania învinge clar Franța în drumul spre semifinale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.08.2016

Spania a făcut un meci excelent în fața mari rivale, Franța, în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio. Campionii europeni s-au impus cu un categoric 92-67 și au obținut bilete pentru semifinalele turneului olimpic de baschet.

În acest meci, echilibrul s-a menținut doar în primul sfert, după care ibericii au preluat frâiele partidei. Francezii au suferit la procentajul aruncărilor de 2 puncte, acolo unde au înregistrat doar un 37.5% (18/48). Mirotic și Hernangomez au făcut ce au vrut cu apărarea francează, iar Parker și De Colo nu au găsit niciun răspuns și Spania s-a impus lejer.

Nikola Mirotic a fost omul meciului cu 23 de puncte (5/8 de la 3 puncte), 5 recuperări și 2 pase decisive. Willy Hernangomez a adăugat 18 puncte și 6 recuperări, iar Sergi Llull a contribuit cu 10 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Tony Parker a fost principalul artizan al francezilor cu 14 puncte, 4 pase decisive și o recuperare. Nando De Colo a terminat cu 13 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, iar Jeoffrey Lauvergne cu 12 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

După un început modest de turneu cu două înfrângeri Spania a ajuns în semifinale, acolo unde va întâlni învingătoarea dintre Argentina și SUA.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!