Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rolland Torok: „Cu Oradea avem mereu o motivație suplimentară”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2019

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va primi duminică, 10 februarie, vizita rivalei și campioanei en-titre, CSM CSU Oradea, într-un meci din cadrul etapei a 4-a din faza Top 6 a LNBM. 

Startul confruntării dintre cele două formații se va da la ora 18:00 și desigur partida va fi transmisă în direct de DigiSport. Înaintea duelului direct, U-BT se află pe locul secund în Liga Națională cu 12 victorii, 5 înfrângeri și 29 de puncte acumulate, în timp ce bihorenii sunt pe 4 cu 10 meciuri câștigate, 7 pierdute și 27 de puncte strânse în clasament. 

Prezent la conferința de presă premergătoare partidei programate la fienele săptămânii în BT Arena, jucătorul Clujului, Rolland Torok, a prefațat duelul cu rivala din Oradea, vorbind despre importanța acestui joc în economia clasamentului la finele sezonului regulat. 

„Meciurile cu Oradea au fost mereu foarte importante și grele, dar și foarte spectaculoase pentru fani. Pentru noi cei de pe teren e mult mai dificil, obosim mult mai repede deoarece este un meci foarte fizic, iar orădenii intră mereu pe teren împotriva noastră hotărâți să câștige. Deocamdată în ultimii ani noi suntem cu un bilanț pozitiv față de ei, însă duelul din acest weekend va fi hotărâtor cel puțin în ceea ce privește locul 2 la finalul sezonului regulat”, a punctat elevul lui Mihai Silvășan la conferința de presă organizată de U-BT. 

În ultima etapă formația ardeleană a pierdut la Timișoara, pe final de joc, Torok având o prestație bună, reușind să marcheze 12 puncte în coșul bănățeilor. Rolland a vorbit de asemenea despre forma sa din ultima perioadă, dar și despre partidele pierdute de echipă pe final, respectiv cum trebuie evitate astfel de situații, începând chiar de la meciul de duminică cu CSM CSU Oradea. 

Mă simt din ce în ce mai bine pe teren, îmi pare rău că abia așa târziu am reușit să revin la forma pe care mi-o doresc. Încercă să fac tot posibilul să ajut, indiferent dacă marchez sau nu, pentru mine e mai important ca echipa să câștige, chiar dacă eu ajut doar cu un fault, un blocaj sau un joc mai solid din punct de vedere defensiv. Desigur, mă bucur că am început să înscriu, chiar și coșuri de 3 puncte, încerc să fac asta de fiecare dată când intru pe teren. 

Pentru a nu mai ajunge în situații în care pierdem meciuri pe ultima aruncare este foarte important să avem grijă cum începem partida, să începem mai bine, să nu mai fim puși în situația în care totul se decide în ultimele faze. Acum cu Oradea avem mereu o motivație suplimentară, având în vedere faptul că ei au câștigat campionatul anul trecut. Și de această dată vom intra foarte hotărâți împotriva lor”, a încheiat sportivul. 

Rolland Torok a jucat 17 meciuri pentru U-BT în acest sezon al LNBM, timp în care a strâns medii de 4.4 puncte pe meci, 2.1 recuperări, 0.9 pase decisive și 5.0 la eficiență, totul în 15:32 minute jucate în medie pe partidă. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!