Stiri Vulturi

Rolland Torok: „Mă bucur foarte mult că am câștigat. Noi nu putem să controlăm accidentările”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
29.11.2018

România s-a impus cu 88-83 în partida cu Kosovo, din precalificările pentru EuroBasket 2021. Tricolorii au avut o perioadă foarte bună în repriza secundă, când au marcat mult de după semicerc și au reușit în total 15 triple. Rolland Torok a contribuit cu 9 puncte, după ce a scuturat de trei ori plasa de la distanță.

„A fost un meci destul de greu, foarte solicitant, dar ne-am pregătit pentru acest meci. Știam că ei o să vină aici foarte motivați. Știam de cei doi jucători care ne-au marcat cele mai multe puncte. Din păcate, nu i-am putut opri, dar eu zic că în majoritatea fazelor am reușit să îi oprim. Au avut și câteva aruncări norocoase. Mă bucur foarte mult că am câștigat”, a declarat Rolland Torok la finalul partidei de la Arena Antonio Alexe.

Formația vizitatoare a stat în trei jucători. Lis Shoshi a fost cel mai eficient de pe teren, terminând în double-double, cu 29 de puncte și 18 recuperări. Dardan Berisha și Gezim Morina l-au urmat cu 24 și 22 de puncte. Ceilalți trei marcatori kosovari au avut 3 și 2 puncte. România a avut cinci jucători în double-digits, între 10 și 19 puncte, plus alți patru marcatori.

Naționala condusă de Tudor Costescu a reușit să treacă peste absențele importante de la acest meci.

„Avem multe absențe, ăsta e sportul. Noi nu putem să controlăm accidentările, putem să ne antrenăm ca să nu ne accidentăm, dar accidentarea poate să vină oricând. Dar toți colegii mei și staff-ul tehnic am făcut tot ce am avut în putere ca să putem să-i înlocuim”, a adăugat Rolland Torok.

Acesta a vorbit și despre următoarea fereastră de calificări. România joacă acasă în 21 februarie, cu Macedonia, iar după trei zile va juca returul cu Kosovo.

„Suntem o echipă tânără, acum încercăm să construim ceva nou. Eu zic că echipa asta împreună cu staff-ul tehnic o să ne străduim să intrăm pe teren ca să câștigăm fiecare meci, indiferent cu cine jucăm, să fie Macedonia sau Kosovo. Noi trebuie să dăm tot ce putem ca să câștigăm. Totul este posibil, de ce să nu câștigăm această grupă? O să vedem în februarie când vine Macedonia la noi. Într-adevăr, în Kosovo o să fie un meci foarte greu. O să ne aștepte ei acolo cu toate armele lor, dar eu mă gândesc pozitiv. Văd viitorul pozitiv și zic că o să putem să facem o treabă frumoasă”, a concluzionat Rolland Torok.

Extrema de forță a jucat 35:28 minute în partida cu Kosovo și a contribuit cu 9 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, pentru +15 eficiență.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!