Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rolland Torok a semnat cu U-Banca Transilvania

Paul Olar

Paul Olar
30.06.2015

Așa cum sursele Total Baschet au indicat încă de pe 22 iunie, Rolland Torok a semnat un contract cu U-Banca Transilvania. Transferul a fost anunțat oficial astăzi, prin intermediul site-ului u-mobitelco.ro.

Originar din Oradea, Torok are 24 de ani, măsoară 2.03 m și activează pe posturile 4, respectiv 5. El și-a început cariera de senior la CSM-U Oradea, ajungând ulterior în Ungaria. Aici, Rolland a îmbrăcat maieul formațiilor Jaszbereny și Egis Kormed.

În sezonul precedent, Torok a bifat 29 de prezențe în campionatul maghiar, remarcându-se cu medii de 8.1 puncte, 4.5 recuperări, 0.4 pase decisive și 8.4 la eficiență. De asemenea, bihoreanul are experiență la nivel de EuroChallenge cu ambele grupări din Ungaria.

Activând pe pâmânt românesc, Roli a strâns 50 de partide în stagiunile 2008-2009 și 2010-2011. Astfel, baschetbalistul a contabilizat 320 de puncte, 214 recuperări, 13 pase decisive, 25 de intercepții și 12 capace.

Torok reprezintă, așadar, a-5-a achiziție a echipei U-BT Cluj-Napoca. Până la ora actuală, transilvănenii au mai bătut palma cu Filip Adamovic, Ivan Zigeranovic, Andrei  Kalnichenko, Muhamad Pasalic. Totodată, U i-a prelungit contractul lui Darius Hargrove.

*Foto: Jene Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Transfer reusit
    Salutare... la fel ca Titus, Roli a plecat din Romania in calitate de talent cu mare potential si daca se va intoarce format si matur, cu siguranta va fi un transfer reusit pentru UBT. Mi l-am dorit mult la Oradea, insa bugetele sunt incoparabile azi. Totusi nu in fiecare meci joaca bugetul :) Mult succes la Cluj, Roli!

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!