Stiri Acvile

România, pe locurile 4 și 14 la turneul de 3x3 de la Voiron

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.06.2019

România, pe locurile 4 și 14 la turneul de 3x3 de la Voiron

Big Twelve a fost ultima pregătire pentru unele naționale înainte de compețitiile oficiale de 3x3 din a doua parte a acestei luni. Unele echipe se pregătesc pentru Cupa Mondială care începe marți la Amsterdam, iar altele pentru Jocurile Europene de la Minsk. România a fost reprezentată de două formații în întrecerea feminină, care s-au clasat pe locurile 4 și 14.

Au fost câteva schimbări înainte de startul competiției din Franța. În naționala României s-a făcut o schimbare, cu gândul la competițiile viitoare. Pentru România A au jucat până la urmă Elizabeth Pavel, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr și Ruxandra Chiș, iar la România B au fost Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu.

România A a fost pe trei în grupa B, după Estonia și Franța B care au avut 2 victorii din 3 partide. Tricolorele au pierdut cu 14-22 cu franțuzoaicele și 17-21 cu Estonia și s-au impus cu Belarusul, scor 16-11. Tot pe 3 a fost și România B în grupa D, cu un bilanț de o victorie (18-15 cu Elveția) și 2 înfrângeri (4-21 cu Ucraina și 8-22 cu Spania). Spania și Ucraina s-au clasat pe primele două poziții în grupă.

În grupa A pe primul loc a fost Franța A, urmată de China B și Belgia. În grupa C ordinea a fost China A, Ungaria, Olanda și Franța U23. Toate echipele au avansat în faza eliminatorie, cu Estonia intrând direct în sferturi.

În optimi România A s-a impus cu 17-13 în fața Olandei, în timp ce România B a cedat cu 6-21 cu Belgia. În celelalte dueluri Ucraina a trecut de China A cu 17-15, Spania de Franța B cu 21-17, Franța A de Franța U23 cu 21-12, Ungaria de Belarus cu 22-16 și China B de Elveția cu 20-16.

România A s-a calificat în primele patru după ce a învins Belgia cu 21-14. Ucraina a trecut cu 21-16 de Estonia, Spania cu 21-12 de Franța A și Ungaria cu 17-16 de China B. Scorul a fost identic în ambele semifinale, 21-13. Ucraina a învins Spania, iar Ungaria a trecut de România A.

Au fost meciuri și pentru locurile 5-8. Franța A s-a impus cu 19-13 în fața Chinei B pentru locul 5, iar Estonia a învins cu 21-19 pe Belgia.

În finala mică s-a înscris foarte puțin. Spania (cu Paula Palomares, Aitana Cuevas, Sandra Ygueravide și Vega Gimeno a prins ultima treaptă a podiumului după 9-5 în fața României A, cu Elisabeth Pavel, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr și Ruxandra Chiș. Această formație urmează să reprezinte România la Jocurile Europene de la Minsk, în perioada 21-24 iunie.

Finala mare s-a disputat între Ungaria (Dora Medgyessy, Alexandra Theodorean, Chyesha Goree și Klaudia Papp) și Ucraina (Krystyna Filevych, Natalia Tsiubyk, Olga Maznichenko, Yevhenia Spitkovska). Maghiarele s-au impus în utimul act cu 21-19. La masculin a fost o finală între reprezentanții gazdelor. Franța B a învins cu 22-14 Franța U23.

Pentru reprezentativa României formată din Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu urmează World Cup 2019, care începe marți la Amsterdam. Dintre formațiile care au participat la turneul din Franța vor fi în aceeași formulă la mondiale China A, Ungaria, Ucraina și Spania. Elveția va avea la Cupa Mondială 3 din cele 4 fete cu care a fost la Voiron.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!