Stiri Juniori U17 Masculin

România începe joi seară cu Bosnia-Herțegovina europeanul U16 feminin, divizia B

România începe joi seară cu Bosnia-Herțegovina europeanul U16 feminin, divizia B

Naționala feminină U16 a României debutează joi, de la ora 20:30, la Campionatul European, divizia B, găzduit de Sofia. Mădălin Piperea a ales lotul de 12 și elevele sale vor înfrunta Bosnia-Herțegovina în ultimul meci din prima zi al grupei A. Primele două clasate din cele patru grupe vor avansa în sferturi.

Tinerele tricolore au început pregătirea acum o lună. Mădălin Piperea și Marian Enache au apelat la un lot de 16 pentru prima acțiune. Din lista anunțată acum o lună de site-ul federației, tehnicienii au păstrat 11 jucătoare, cărora li s-a alăturat brașoveanca Frîncu. Din staff mai fac parte Iulia Răileanu (fizioterapeut) și Svetlana Simion (team-manager).

Iată lotul pe care România se va baza la competiția găzduită de Bulgaria:

4 - CUCU Paloma Janin – CSS Alexandria

5 - IOACHIM Adrienn – CSS Sf. Gheorghe

6 - BALAȘIU Diana Bianca – CSS Bega Timișoara

7 - FRÎNCU Alexia – CSU Brașov

8 - DRĂGUȘIN Meira Alessandra – Admar Costinești București

9 - ION Alexandra Cătălina – ACS Champions București

10 - BOTA Laura Maria – LPS Satu Mare

11 - CROITORU Anisia – CSU CSM Oradea

12 - DOBĂ Alexia Maria – Olimpia București

13 - ERCEAN Ariana Maria – CSS Reghin

14 - ȘALUPA Elena Alexandra – Admar Costinești București

15 - IVAN Ana Alexandra – CSS Bega Timișoara

Tricolorele întâlnesc Bosnia-Herțegovina în prima zi a turneului, de la ora 20:30. În grupa A se mai joacă mâine Muntenegru vs Slovenia (13:45) și Islanda vs Serbia (16:00).

Programul reprezentativei noastre în faza grupelor de la Sofia:

15.08 Bosnia-Herțegovina vs România (ora 20:30)

16.08 România vs Muntenegru (18:15)

17.08 România vs Slovenia (16:00)

19.08 Serbia vs România (16:00)

20.08 România vs Islanda (20:30)

România a fost pe locul 6 la precedenta ediție a europeanului U16 feminin, divizia B. Două jucătoare convocate pentru turneul din acest an au participat și la cel de anul trecut, Croitoru și Ion. Acestea au fost printre cele mai eficiente jucătoare din lotul de anul trecut, având a doua și a treia medie de eficiență pentru tricolore, în jur de 9. Marian Enache a făcut parte din staff și la acel turneu.

Adversarele României din grupa A s-au clasat la competiție de anul trecut pe locurile 8 (Slovenia), 11 (Muntenegru), 19 (Islanda) și 20 (Bosnia-Herțegovina). Serbia a participat anul trecut în divizia A, terminând pe locul 15, retrogradabil.

În grupa B sunt Irlanda, Belarus, Marea Britanie, Portugalia, Albania și Austria. Din grupa C fac parte Slovacia, Croația, Norvegia, Israel, Elveția și Kosovo, iar în grupa D au fost repartizate Luxemburg, Olanda, Bulgaria, Ucraina și Macedonia de Nord. Primele două clasate din grupe avansează în sferturi, care se vor disputa joi, 22 august. Vineri sunt programate semifinalele, iar competiția se încheie sâmbătă, 24 august.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!