Stiri Acvile

România încheie pe locul 8 europeanul U20 feminin, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.08.2019

România încheie pe locul 8 europeanul U20 feminin, divizia B

Naționala feminină U20 a României și-a încheiat astăzi participarea la Campionatul European, divizia B, găzduit de Priștina. Tricolorele au pierdut meciul pentru locul 7 cu Turcia cu 56-86, pe sferturi: 8-22, 6-28, 15-18, 27-18. Turcoaicele au avut un avans maxim de 48 de puncte, după ce româncele au ținut aproape doar în primele minute.

Cătălin Tănase a făcut modificări în formula de start și a început partida cu Andreea Fleșer, Carla Popescu, Renata Kovacs, Amira Al Ash Hab și Ana Vîrjoghe. Ayhan Avci (cel care va prelua naționala noastră de senioare) le-a avut în formula de start pe Ilayda Guner, Gülse Ugur, Zeynep Gul, Yagmur Tasar și Melek Uzunoglu.

Meciul a început cu ratări ale ambelor echipe, iar Guner a înscris primele două puncte după aproape trei minute și jumătate. Kovacs a marcat primul coș al tricolorelor, după care acestea au mai egalat la 4, 6 și 8. România a încheiat sfertul cu patru minute și jumătate fără coș. Turcia a profitat și avea un avantaj important la prima pauză, scor 8-22.

Diferența a continuat să crească și în sfertul secund, în care româncele nu și-au găsit ritmul în atac și au marcat doar șase puncte. Alb-roșiile au profitat și aveau un avans mare la pauza mare, când tabela arăta 14-50. Ecartul s-a mărit în prima parte a sfertului trei, până la un maxim de 48 de puncte, 18-64. Tricolorele au recuperat puțin spre finalul perioadei de joc și la ultima pauză scorul era 29-68. Sfertul patru a fost singurul câtigat de reprezentativa noastră, cu un parțial de 27-18, astfel că scorul final a fost 56-86.

Turcia a stat mult mai bine la assist-uri, 26 față de 13. Rezervele turcoaicelor au contribuit cu 59 de puncte față de 17. Învingătoarele au terminat cu 49,3% la șuturile din acțiune (36/73) față de 31,9% (23/72). România a înscris de 20 de ori din semicerc, de 3 ori de la distanță și a transformat 7 libere. Turcoaicele au avut 28 de coșuri de două puncte, 8 triple și 6 libere transformate.

Carla Popescu a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor cu 17 puncte. Pentru România au mai înscris: Al Ash Hab 8 puncte (8 recuperări), Cătinean 6 puncte, Kovacs 6 puncte (5 recuperări), Vîrjoghe 6 puncte (8 recuperări), Ghiță 4 puncte, Vați 3, Petrof 2, Fleșer 2 și Orban 2.

Sevgi Tonguc a înscris cel mai mult de la învingătoare, 17 puncte (în double-double cu 11 recuperări, plus 5 intercepții). Au urmat-o Guner cu 13 puncte (7 recuperări), Erdogan cu 12 puncte și Albayrak cu 12 puncte.

După acest rezultat Turcia încheie pe locul 7 competiția din Kosovo, iar România termină pe 8. Israel a învins Croația cu 70-61 în duelul pentru locul 5. În grupa pentru locurile 9-12 Ucraina a fost prima, urmată de Islanda, Grecia și Kosovo.

Irlanda a câștigat cu 60-57 duelul pentru bronz cu Marea Britanie și a obținut promovarea. Finala turneului de la Priștina se dispută între Bulgaria și Finlanda, de la ora 20:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!