Stiri Vulturi

România încheie pe ultimul loc Campionatul European U20 Divizia A la baschet masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.07.2018

România încheie fără victorie Campionatul European U20 Divizia A la baschet masculin. Echipa condusă a pierdut ultimul joc de Chemnitz, Gremania, în fața Islandei cu un scor categoric, 103 - 84.

Primul sfert al partidei a fost unul destul de echilibrat, iar după ce nordicii s-a desprins la două posesii, tricolorii au revenit și au trecut și ei la coducere după jumătatea sfertului, scor 17-16. Finalul de act inaugural a aparținut Islandei, care cu un parțial de 12-5 conducea cu 28-22 după 10 minute de joc. Aspectul jocului a fost mai echilibrat în sfertul doi dar Islanda a păstrat mereu un avantaj de 2-3 posesii, iar la pauză tabela indica scorul de 47-40. După pauză, România nu a mai revenit la același și a cedat cu 33-18 în sfertul trei, astfel soarta partidei era deja jucată înaintea ultimelor 10 minute de joc. Tricolorii au reușit să câștige sfertul patru dar la final scorul a fost de 103-84 în favoarea Islandei.

Tudor Gîrbea a fost cel mai bun tricolor cu 22 de puncte, 6 recuperări și  o pasă decisivă. Ionuț Berceanu a adăugat 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Camil Berculescu a reușit 13 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Dragoș Diculescu a venit de pe bancă cu 12 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive.

România a terminat pe ultima la CE U20 masculin de la Chemnitz, după ce nu a reușit să câștige nicio partidă din cele 7 disputate. După clasarea pe locul 16, România a retrogradat din primul eșalon baschetbalistic la U20 masculin.

foto: fiba.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Că locul nostru nu e în prima divizie a baschetului european e evident pentru oricine, dar parcă o înfrângere cu Islanda e puțin prea mult. Oare un antrenor mai meseriaș ar fi reușit măcar o victorie cu această generație la campionatul ăsta?

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    performanta...
    Toti merita "felicitari" pentru aceasta "performanta". La anul vom putea sa ne masuram din nou fortele cu Albania, Kosovo, Luxemburg, etc. Nu va mai dura mult pana ce si Albania ne va administra corectii similare cu cea data de Islanda. Datorita unor oameni inimosi inca mai putem invinge Islanda la tenis de masa. La celelalte sporturi, ma tem ca cei 330000 de islandezi ne sunt net superiori.Nu degeaba si-a propus doamna ministru Ioana Bran "sa redea sportului romanesc demnitatea pe care o merita". Este atat de aproape.

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!