Stiri Acvile

România U16 feminin, la primul eșec la europeanul de la Sofia, divizia B

România U16 feminin, la primul eșec la europeanul de la Sofia, divizia B

Naționala feminină U16 a României a suferit prima înfrângere la Campionatul European, divizia B, de la Sofia. Tricolorele mici au fost învinse de Slovenia, scor 37-67, pe sferturi: 12-26, 15-12, 4-23, 6-6. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere în startul partidei, după care slovenele s-au distanțat profitând de minute legate fără coș pentru reprezentantele noastre.

Cele două echipe erau la egalitate după primele două zile, cu câte 4 puncte din două victorii. Slovenele erau liderele grupei A grație coșaverajului, după 60-47 cu Muntenegru și 83-46 cu Islanda. Tricolorele erau pe trei, după 54-47 cu Bosnia-Herțegovina și 56-33 cu Muntenegru.

România le-a avut în 5-ul de start pe Paloma Cucu, Alexandra Ion, Laura Bota, Anisia Croitoru și Ana Ivan. Slovenia a răspuns cu Ana Micunovic, Ula Ude, Zala Srot, Anja Dragar și Mojca Jelenc. Dragar a marcat primul coș al partidei, din spatele semicercului, iar Cucu, Croitoru și Bota le-au dus pe elevele lui Mădălin Piperea în față, 6-3. Dragar și Jelenc au făcut 6-7 și Ion a egalat. Slovenia s-a dus la +4 și tricolorele s-au apropiat la un punct prin tripla lui Ercean, dar au avut mai mult de trei minute fără coș. Adversarele au profitat și s-au dus la 12 puncte în față. La prima pauză scorul a fost 12-26.

România a început mai bine sfertul secund și s-a apropiat la 21-29 la jumătatea perioadei de joc. Au urmat din nou mai multe minute fără coș pentru tricolore, iar slovenele au profitat din nou și s-au distanțat la 17 puncte. Croitoru și Drăgușin au redus puțin diferența în finalul perioadei de joc și la pauza mare tabela arăta 27-38. A urmat un sfert foarte slab pentru ofensiva tricolorelor, care au marcat 4 puncte și au primit 23, astfel că la ultima pauză scorul era 31-61. În ultimele minute de joc s-a înscris puțin, câte 6 puncte în dreptul ambelor echipe. Cea mai mare diferență a fost de 32 de puncte, iar scorul final a fost 37-67.

România a încheiat meciul cu 13 coșuri din acțiune din 53 de încercări (24,5%) față de 23/70 (32,8%). Tricolorele au avut 11 coșuri din semicerc, doar 2 triple și 9 libere transformate. Învingătoarele au încheiat cu 14 coșuri de două puncte, 9 de la distanță și 12 de la linia de fault. A fost o diferență mare și la recuperări, 34-54.

Anisia Croitoru a fost coșghetera partidei cu 16 puncte. Pentru România au mai înscris: Ion 6 puncte (10 recuperări), Ercean 5 puncte, Bota 4, Ivan 2, Cucu 2 și Drăgușin 2 puncte. Mojca Jelenc a fost cea mai bună marcatoare slovenă cu 14 puncte (8 recuperări), urmată de Ceh cu 11 puncte și Ivanusa cu 10.

Duminică este zi de pauză la europeanul de la Sofia. Tricolorele întâlnesc luni Serbia, de la ora 16:00. În grupa A se mai dispută luni Islanda vs Muntenegru (la ora 13:45) și Slovenia vs Bosnia-Herțegovina (18:15).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii