Stiri Acvile

România, învinsă de China în al doilea meci din Cehia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.06.2018

„Acvilele” au pierdut și al doilea meci de verificare disputat la Karlovy Vary. România a mers la turneul din Cehia cu multe noutăți față de ultimele meciuri oficiale. În a doua zi a întâlnit o formație care va participa la Campionatul Mondial. Scorul dintre România și China a fost 72-91, pe sferturi: 16-22, 19-30, 16-14, 21-25. Tricolorele au condus la începutul partidei, dar s-a văzut în destule rânduri lipsa de omogenitate.

România a început partida cu China în formula Kilin, Ursu, Ferariu, Mărginean și Pavel. Dragan Petricevic a optat să o includă în lotul de 12 pe Fodor, în locul lui Dumitrache. Stoiedin a rămas în afara foii de joc atât la meciul de marți, cât și la cel de miercuri. De partea cealaltă, asiaticele le-au avut în 5-ul de start pe Jia-bao, Ting, Meng, Jia-cen și Yue-ru.

Mărginean a înscris primele patru puncte ale partidei, iar Ting a egalat. Mărginean a scuturat plasa de după semicerc și au urmat două minute fără coș. Chinezoaicele s-au apropiat la o lungime, dar Pavel a dus ecartul la 6. Au urmat alte două minute în care tricolorele nu au înscris, dar nici adversarele nu au fost cu mult mai inspirate, apropiindu-se la două puncte. Mărginean a dus scorul la 16-12, cu două minute și jumătate până la prima pauză. China a încheiat sfertul cu un run de 10 puncte, astfel că scorul era 16-22 după zece minute.

S-a văzut în prima repriză că România nu a jucat prea mult în această formulă, fiind multe desincronizări în atac. Nici defensiva nu a funcționat foarte bine în sfertul secund, încasând 30 de puncte. În cea mai mare parte a perioadei de joc, ecartul a oscilat între 8 și 11 puncte. Finalul sfertului le-a aparținut din nou asiaticelor, care conduceau cu 17 puncte la jumătatea partidei, scor 35-52.

Sfertul trei a fost mai echillibrat. China și-a mărit avansul la 19 puncte în mai multe rânduri, dar a avut și minute fără să înscrie. Pavel și Mărginean au apropiat România la 14 puncte. Kilin și Lenart au înscris patru puncte în ultimul minut al sfertului și au stabilit scorul la ultima pauză: 51-66. A fost prima perioadă de joc adjudecată de tricolore în acest meci, cu un parțial de 16-14.

România a început sfertul patru cu patru jucătoare sub 23 de ani (Ghizilă, Kelemen, Lenart, Ferariu) și pivotul Pavel. Ferariu a înscris primele două puncte, dar China a replicat cu 8 puncte la rând (scor 53-74), inclusiv două triple consecutive. Au revenit pe teren jucătoarele cu mai multă experiență din tabăra tricoloră, iar Ardelean a înscris de după semicerc și Ursu, din apropierea panoului. Diferența a fost între 14 și 21 de puncte în finalul sfertului. S-a încheiat 72-91 și România a cedat al doilea meci de la turneul din Cehia. China are două victorii din două posibile și va întâlni în ultima zi țara gazdă.

Asiaticele au stat mai bine la procentajele din acțiune (55% față de 42%), dar și mult mai bine la recuperări (41 față de 25). Jucătoarele venite de pe bancă au contribuit cu 55 de puncte pentru China, față de 16 ale băncii române.

Cea mai experimentată tricoloră, Gabriela Mărginean, a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte în 26:34 minute, la care a adăugat 2 recuperări și 3 pase decisive înainte să iasă cu 5 faulturi. Pentru România au mai înscris: Pavel 14 puncte (plus 6 recuperări), Ursu 13 puncte (plus 4 assist-uri, a jucat cel mai mult, 35 de minute), Ferariu 5 puncte (plus 5 recuperări), Ghizilă 5 puncte, Ardelean 5, Kilin 4, Irimia 2, Fodor 2 și Lenart 2 puncte. Au mai intrat Kelemen și Stan.

Li Yue-ru a fost cea mai bună marcatoare a Chinei cu 15 puncte în 17:12 minute. Alte cinci coechipiere au încheiat în double-digits: Si-jing 12 puncte, Xu 12 puncte (aproape de double-double cu 9 recuperări), Ting 10 puncte, Yuan 10 și Meng-ran 10 puncte.

Astăzi, de la ora 20, se dispută partida dintre Cehia și Turcia. Joi sunt programate ultimele două partide ale turneului amical de la Karlovy Vary. Turcia și România deschid ultima zi de la ora 17:30, într-un meci care va fi transmis aici. China și Cehia vor încheia turneul de la ora 20.

*foto: captură tvcom.cz

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii