Stiri Acvile

România U16 feminin încheie faza grupelor cu Kosovo, ultima clasată

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.08.2018

Naționala feminină sub 16 ani joacă astăzi, de la ora 19:15, ultimul meci în faza grupelor Campionatului European, Divizia B, care se dispută în Muntenegru. Tricolorele au suferit luni prima înfrângere, 39-73 cu Israel, după ce au câștigat în primele trei zile. Elevele lui Miroslav Popov pornesc ca favorite cu Kosovo, formație care are 4 înfrângeri până acum.

România și Israel erau la conducerea grupei C de la Podgorica după primele trei zile de concurs, cu câte 3 victorii. Tricolorele au trecut cu 58-49 de Elveția, 57-50 cu Irlanda și 56-44 cu Luxemburg. Israeliencele au obținut succese mai clare în primele trei zile, cu diferențe de peste 30 de puncte.

Meciul dintre Israel și România s-a terminat cu scorul de 73-39, pe sferturi: 18-10, 16-9, 22-10 și 17-10. România a încheiat partida cu 30 de mingi pierdute, aproape dublu față de adversare. Israelul a avut 77 de aruncări din acțiune, față de doar 56 ale româncelor, dar și un procentaj de reușită cu 10% mai mare. Garzon și Givon s-au remarcat de la înfingătoare cu 15 și 13 puncte. Croitoru a fost cea mai bună marcatoare a României cu 12 puncte.

Astăzi se încheie faza grupelor la turneul din Muntenegru. În grupa C prima poziție este ocupată de Israel cu 8 puncte (4 victorii/0 înfrângeri). România este pe doi cu 7 puncte (3/1), la egalitate cu Irlanda. Cele două formații luptă pentru al doilea loc în sferturile de finală, cu rezultatul direct de partea României.

Irlanda joacă cu Israelul astăzi.Tricolorele pornesc cu prima șansă pentru obținerea locului secund. Acestea întâlnesc ultima clasată, Kosovo, care nu a câștigat nici un meci până acum. Meciul dintre Kosovo și România se joacă astăzi, de la ora 19:15 și va fi transmis aici

Un succes al României și unul israelian duc naționala noastră pe locul secund. Dacă tricolorele se impun și Irlanda reușește o surpriză, atunci va fi egalitate în 3 și departajarea se va face la rezultatele directe și coșaveraj.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!