Stiri Vulturi

România a stabilit un nou record de triple înscrise într-un meci din precalificările la EuroBasket 2021

România a stabilit un nou record de triple înscrise într-un meci din precalificările la EuroBasket 2021

România a trecut cu 89-63 acasă de Cipru în penultimul meci din faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. Vulturii au reușit o nouă prestație excelentă din spatele semicercului la Ploiești, cu 17 triple. Este un nou record într-un meci din cele trei faze de precalificări, precedentul fiind de 16. Șase tricolori au contribuit, în frunte cu Bogdan Popa și Radu Paliciuc.

Reprezentativa noastră a marcat de 17 ori de la distanță din 35 de încercări în meciul cu Cipru de la Ploiești, terminând cu 48,6% la triple. Precedentul record în precalificările pentru turneul de peste doi ani era deținut de Danemarca și Portugalia, 16 triple. Danezii l-au atins într-un meci cu Albania, iar portughezii într-unul cu Luxemburg.

Nouă dintre Vulturi au încercat să arunce de la distanță în această seară și șase dintre aceștia au nimerit ținta.

Bogdan Popa a avut o prestație perfectă din spatele semicercului, marcând de 6 ori din 6 încercări. A încheiat partida cu 22 de puncte în 17:50 minute, adăugând 2 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție.

Radu Paliciuc a înscris de 4 ori de la distanță din 8 încercări. Acesta a intrat de pe bancă și a contribuit cu 16 puncte în 21:35 minute, mai având o recuperare și 2 intercepții.

Giordan Watson a încheiat partida cu 2/4 la șuturile de la distanță. Acesta a evoluat 27:57 minute, având 12 puncte, 1 recuperare și 6 assist-uri.

Iulian Orbeanu, intrat și el de pe bancă, a avut tot 2/4 la aruncările din spatele semicercului. Pe lângă cele 6 puncte, extrema a mai contribuit cu 3 recuperări, 1 assist și 2 intercepții în 10:49 minute.

Bobe Nicolescu a deschis scorul în acest meci cu o reușită din spatele semicercului și a terminat cu 2/6 la acest procedeu. Căpitanul Vulturilor a avut 12 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții în 27:43 minute.

Lucas Tohătan a găsit ținta cu singura triplă pe care a încercat-o în meciul cu Cipru. Mezinul lotului a încheiat partida cu 3 puncte, jucând 12:03 minute.

Precedentul record al tricolorilor în aceste precalificări era de 15 triple reușite. Prima dată Vulturii au ajuns la această cifră într-un meci cu Kosovo, din faza precedentă, când au avut 15 reușite de afară din 38 (39,5%). A doua oară se întâmpla la jocul cu Slovacia de acasă din faza a 3-a a precalificărilor, de acum o săptămână. Atunci tricolorii au marcat de 15 ori de afară din 29 de încercări (51%).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!