Stiri Vulturi

România U16 luptă cu Macedonia pentru un loc în semifinale, în ultimul sfert al zilei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.08.2018

Naționala masculină sub 16 ani a României joacă în această seară în ultimul sfert de finală de la Campionatul European, Divizia B, de la Sarajevo. Duelul dintre România și Macedonia este programat de la ora 22:00 și va stabili ultima formație care continuă lupta pentru promovare.

Amândouă echipele au încheiat faza grupelor cu 4 victorii și un eșec. România a câștigat grupa A cu 9 puncte, după succesele cu Suedia (70-37), Marea Britanie (92-70), Portugalia (67-58) și Luxemburg (83-71). Singurul pas greșit a fost cel cu Irlanda (54-74). Ultima partidă, cu Luxemburg, era decisivă pentru ocuparea primei poziții în grupă. Tricolorii au condus pe toată durata jocului și au avut un avans maxim de 19 puncte. Ștefan Grasu a fost coșgheterul meciului cu 22 de puncte la care a adăugat 7 recuperări. L-au urmat Cotoară și Bodea cu 17 și 14 puncte.

După aceste rezultate elevii lui Florin Nini au încheiat grupa A pe prima poziție, la egalitate de puncte cu Marea Britanie. Victoria din meciul direct le-a oferit tinerilor „Vulturi” locul 1 și ca adversar ocupanta locului doi din grupa B.

Macedonia a debutat cu o înfrângere la turneul din Sarajevo, 69-75 cu Rusia. Au urmat patru succese consecutive: 80-68 cu Belgia, 76-53 cu Slovacia, 99-89 cu Danemarca și 86-70 cu Norvegia. Cu 9 puncte Macedonia a încheiat pe poziția secundă în grupa B, la un punct în spatele Rusiei care a avut 5 victorii. Polonia și Bosnia-Herțegovina au câștigat grupele C și D cu maximum de puncte.

Programul sferturilor de finală:

15:15 Polonia – Cehia (transmis aici)

17:30 Rusia – Marea Britanie (transmis aici)

19:45 Bosnia-Herțegovina – Islanda (transmis aici)

22:00 România – Macedonia (transmis aici)

România a avut o medie de 73.2 puncte marcate pe meci în faza grupelor și a primit 62 de puncte/partidă. Macedonia are medii de 82 de puncte înscrise (al 4-lea atac) și 71 primite. Cele două echipe sunt pe pozițiile 2 și 3 la procentajul reușitelor din acțiune, cu 46.5% pentru macedonieni și 42.5% pentru tricolori. Elevii lui Florin Nini stau mai bine la recuperare, cu o medie de 48.6 recuperări/meci, dață de 40.8.

Marko Milovanovikj este liderul Macedoniei la puncte înscrise, cu un total de 98 în cinci partide. Media de 19.6 puncte/meci îl situează pe a 3-a poziție în topul marcatorilor de la acest turneu. Andrej Andonoski este al doilea marcator al macedonienilor, cu 18.6 puncte/meci. Cei mai buni marcatori ai României sunt Luca Domocoș, cu 12.4 puncte/meci, și Ștefan Grasu cu 11 ppg. Cele două echipe au în componență primii doi clasați la pase decisive. Luka Savikjevikj este lider în acest clasament cu 6.4 assist-uri/meci (32 în total). Tudor Todea are 27 de pase decisive date la acest turneu (5.4 medie), fiind la egalitate cu alți trei jucători.

Macedonia are o medie de 14 intercepții/partidă, iar Milovanovikj și Petrushevski sunt în primii trei la intercepții, cu 5.0 și 3.6 steals/meci. Tricolorii au 10 mingi furate pe partidă, dar vor trebui să fie foarte atenți la mingile pierdute, deoarece au 19.8 turnovers/meci la acest turneu, față de 14.8 cât au adversarii.

Partida dintre România și Macedonia închide ziua sferturilor de finală de la CE, Divizia B. Dacă trec de Macedonia, tricolorii vor întâlni în semifinală învingătoarea dintre Bosnia-Herțegovina și Islanda. Învinsele din cele două sferturi se vor în lupta pentru locurile 5-8. Reamintim că primele trei clasate la finalul turneului obțin promovarea în Divizia A.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!