Stiri Acvile

România U18 feminin reia meciurile la european contra Slovaciei, după ziua de pauză

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.07.2019

România U18 feminin reia meciurile la european contra Slovaciei, după ziua de pauză

Campionatul European U18 feminin, Divizia B, se reia astăzi după ce luni a fost zi de pauză. România joacă de la ora 17:30 cu Slovacia, formația care o urmează în clasamentul grupei C. Tricolorele au până acum două victorii, cu Macedonia de Nord și Austria, și o înfrângere cu liderul grupei, Grecia. Slovacia are un succes și două eșecuri.

România a început competiția cu dreptul după victoria cu gazda Macedonia de Nord, 59-44. Laura Vaida a fost atunci cea mai eficientă jucătoare de pe teren (+27 indice al eficienței). Pivotul a încheiat partida cu 16 puncte, 9 recuperări, 5 assist-uri și 3 capace. A urmat-o Anamaria Pop cu 12 puncte, 3/6 la șuturile din spatele semicercului. Pentru România mai marcau în primul meci Petrof (9 puncte), Mazilu (5 puncte, 7 recuperări), Cătinean (5 puncte), Martonos (4 puncte, 8 recuperări), Ciciovan (4 puncte, 7 recuperări) și Nan (4 puncte).

Pentru tricolore a urmat înfrângerea cu Grecia, 51-63 (19-11, 8-26, 14-14, 10-12). Formația pregătită de Nedeljko Lazic a condus aproape zece minute, dar grecoaicele au trecut în față și au avut un avans maxim de 16 puncte. Bianca Nan a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, iar pentru România au mai înscris Pop 11 puncte, Martonos 8, Vaida 5 puncte (13 recuperări), Cătinean 4 puncte (6 assist-uri), Mazilu 2 puncte și Lipovan 2. Cea mai bună marcatoare a Greciei a fost Ioanna Krimili, cu 18 puncte, urmată de Chatzileonti (16 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Anastasopoulou (10 puncte).

În a treia zi a turneului tricolorele au întâlnit Austria, formație care venea după două înfrângeri, 39-60 cu Irlanda și 50-57 cu Slovacia. România s-a impus cu 53-41 (22-5, 3-21, 11-4, 17-11). Naționala noastră a condus în prima repriză și la 17 puncte, dar adversarele au recuperat și au trecut în față cu un punct. Tricolorele și-au revenit în ultimul sfert în care s-au distanțat din nou. Două românce au încheiat în double-double, Mara Martonos cu 16 puncte și 14 recuperări și Laura Vaida cu 10 puncte și 12 recuperări. Pentru România au mai înscris: Pop 7 puncte, Cătinean 7, Păun 6, Mazilu 3, Lipovan 2 și Petrof 2 puncte. Stella Popp a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, iar Krisper a încheiat în double-double la învinse cu 16 puncte și 10 recuperări.

Grecia și Irlanda sunt pe primele două poziții în clasamentul grupei C cu 6 puncte după trei victorii din trei. România este pe trei cu 5 puncte (2 succese/1 înfrângere). Urmează Slovacia cu 4 puncte (1/2), iar Austria și Macedonia de Nord au câte 3 puncte după ce au pierdut toate meciurile. Reamintim că primele două clasate la finalul celor cinci etape avansează în sferturi.

Adversarul de astăzi al tricolorelor, Slovacia, a pierdut până acum cu Grecia în prima zi (38-73) și cu Irlanda în a treia zi (58-70), între acesta partide fiind victoria cu Austria (57-50).

Partida dintre România și Slovacia deschide meciurile de astăzi din grupa C, de la ora 17:30 (ora noastră). Meciul poate fi urmărit în direct aici. La 19:45 este programat duelul dintre Macedonia de Nord și Austria, iar de la 22:00 se întâlnesc liderele grupei, Irlanda și Grecia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!