Stiri Acvile

România a început cu o prestație modestă în atac Universiada de Vară de la Napoli

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.07.2019

România a început cu o prestație modestă în atac Universiada de Vară de la Napoli

România a pierdut cu Rusia în primul meci la Universiada de Vară, care se dispută la Napoli. Scorul a fost 31-59, pe sferturi 10-16, 4-20, 12-8, 5-15. Rusoaicele au făcut diferența din spatele semicercului și de la libere. Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor, cu 10 puncte, iar Daria Kolosovskaia a înscris 19 puncte pentru învingătoare. În celălalt meci din grupă, Portugalia a învins Argentina cu 64-50.

România a revenit în întrecerea de baschet feminin de la Universiadă după 26 de ani. Cătălin Tănase le-a trimis în formula de start pe Anamaria Vîrjoghe, Teodora Neagu, Alina Podar, Paula Lenart și Ana Ferariu. Rusia a început partida cu Daria Kolosovskaia, Anna Burovaya, Polina Fedorova, Elziaveta Zaitseva și Polina Matushkina. Lotul de 12 al României are medii de 1,81 m înălțime și 21,3 ani. Formația pregătită de Aleksei Seredenkov are 1,79 înălțime medie și 22,2 ani vârsta.

Rusoaicele au dus scorul la 0-4 de la linia de fault, iar Vîrjoghe reușea primul coș al tricolorelor în al doilea minut, cu un lay-up. Rusia s-a distanțat la 2-10 în minutul trei. Tricolorele s-au apropiat la patru lungimi în următoarele minute. Adversarele și-au dublat avantajul, iar Kelemen stabilea scorul primei pauze, 10-16.

Rusia a rupt definitiv echilibrul în sfertul doi, pe care l-a început cu un run de 12 puncte, iar scorul devenea 10-28 în minutul 14. România a avut probleme în atac în această perioadă de joc, în care a marcat doar patru puncte. Ardelean și Neagu au înscris cele două coșuri pe la mijlocul perioadei de joc. Rusoaicele au scuturat de câteva ori plasa de la distanță și au continuat să se distanțeze, dar nici ele nu au găsit drumul spre coș în ultimele două minute și jumătate ale sfertului. La pauza mare tabela arăta 14-36.

Repriza a doua a început cu multe ratări ale ambelor echipe. Kelemen a înscris primul coș după trei minute și jumătate, reușind singura aruncare de la distanță a tricolorelor. Ferariu și Podar au apropiat reprezentativa noastră la 12 lungimi în minutul 27, scor 24-36. Burovaya înscria primul coș al Rusiei de la revenirea de la vestiare după mai mult de 7 minute. În finalul sfertului trei diferența a crescut din nou, iar la ultima pauză scorul era 26-44. Ecartul s-a mărit în ultima perioadă de joc, iar scorul final a fost 31-59.

România a încheiat partida cu 12 coșuri din acțiune din 52 de încercări (23%), în timp ce Rusia a avut 19/58 (33%). Tricolorele au marcat 18 puncte din căciulă, față de 12. Rusoaicele au stat mult mai bine la șuturile de afară, cu 7 reușite față de una, transformând și 14 libere față de 6. Situația a fost mai echilibrată la reușitele din semicerc, 11 în dreptul României și 12 la adversare. 29-36 a fost scorul la recuperări.

Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare a noastră cu 10 puncte. Pentru România au mai înscris: Kelemen 7 puncte, Ferariu 4 puncte (6 recuperări), Neagu 4 puncte (4 recuperări), Vîrjoghe 2 puncte (8 recuperări), Ardelean 2 puncte și Lenart 2 puncte. De la Rusia s-a remarcat Daria Kolosovskaia cu 19 puncte, urmată de Matushkina cu 9 puncte, Burovaya cu 8 și Fedorova cu 7 puncte și 13 recuperări.

În primul meci al grupei B, Portugalia a învins Argentina cu 64-50 (12-6, 22-12, 16-13, 14-19). Ines Viana a fost cea mai bună marcatoare cu 17 puncte pentru învingătoare, la care Kostourkova a fost în double-double cu 12 puncte și 12 recuperări, iar Ferreira a înscris 13 puncte. De la învinse s-a remarcat Maribel Barzola cu 12 puncte.

Pentru România urmează mâine meciul cu Portugalia, de la ora 14:00 (ora noastră). Argentina și Rusia se vor întâlni de la ora 21:00. Reamintim că primele două din grupă avansează în sferturi.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii