Stiri Acvile

România a încheiat preliminariile EuroBasket 2017 cu o înfrângere

Valentin Todea

Valentin Todea
23.11.2016

Prima reprezentativă feminină a României a pierdut ultimul meci din grupa H a preliminariilor EuroBasket 2017, scor 64-54 (17-16, 17-11, 10-18, 20-9) în deplasare cu Turcia. Echipa antrenată de Miroslav Popov a încheiat astfel pe locul trei grupa preliminară.

Tricolorele au început curajos partida de la Ankara, aflându-se de mai multe ori la conducere. Ashley Walker a inaugurat tabela, pentru ca Gabriela Irimia să facă 6-11 după ce a transformat ambele libere acordate. Gabriela Mărginean a punctat în finalul sfertului de la semi-distanță, 15-16, însă turcoaicele au marcat cu o secundă rămasă din primul sfert, fiind astfel în avantaj după primele zece minute.

Sportivele noastre au revenit la conducere în startul sfertului secund, Walker și Părău contribuind cu puncte în acest sens. Gazdele nu s-au lăsat mai prejos și Senyurek s-a evidențiat pentru a face 24-20. Ancuța Stoenescu a apropiat România la 2 lungimi, 26-24, însă Turcia a avut mai apoi o perioadă în care a fost mai eficientă, distanțându-se la 9 puncte prin Bilgic de la mare distanță, 34-25. Annemarie Godri-Părău a adus ultima reușită a primei reprize pentru naționala de la București. La pauza mare, tabela indica 34-27.

Româncele au ieșit mai motivate de la cabine, reușind să treacă la conducere prin Dora Ardelean, 38-40. Mărginean a înscris din spatele semicercului, 42-43, în timp ce Sonia Ursu a stabilit scorul înaintea actului decisiv, 44-45.

Decise să nu își dezamăgească susținătorii din tribune, jucătoarele Turciei au ieșit la rampă, ținându-le pe tricolore la distanță de panoul lor. Astfel, acestea s-au distanțat treptat pe tabelă, impuându-se în final la o diferență de 10 puncte. Ancuța Stoenescu a pus punct întâlnirii cu o reușită din afara arcului de cerc.

Gabriela Mărginean a fost principala marcatoare a României cu 14 puncte, 2 recuperări și 4 intercepții, în timp ce Ancuța Stoenescu a adunat 11 puncte, 3 recuperări și o intercepție.

De cealaltă parte, Senyurek a fost cea mai evidențiată jucătoare a gazdelor, baschebalista reușind 17 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Bilgic a contabilizat 14 puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție, iar Caglar a avut 10 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!