Stiri Vulturi

România a anunțat lotul lărgit pentru partida cu Macedonia

Eduard Popa

Eduard Popa
30.08.2018

romania nationala baschet

Tudor Costescu a anunțat lotul lărgit pentru partida cu Macedonia, din precalificările pentru FIBA EuroBasket 2021, anunță site-ul oficial al FIBA.

Va fi prima partidă pentru fostul antrenor al SCM Timișoara la cârma naționalei, după ce acesta i-a luat locul lui Zare Markovski.

Potrivit sursei citate, lotul lărgit al „Vulturilor” este următorul:

Fundași – Tudor Fometescu, Tudor Gheorghe, Octavian Popa Calotă, Andrei Mandache, Lucas Tohătan, Radu Vîrnă, Mirel Dragoste, Giordan Watson

Extreme – Radu Paliciuc, Camil Berculescu, Nandor Kuti, Norbert Steff, Bobe Nicolescu, Dragoș Diculescu

Pivoți/Extreme forță – Cătălin Baciu, Ionuț Berceanu, Bogdan Popa, Emanuel Cățe, Vlad Moldoveanu, Rolland Torok, Rareș Uță, Alex Olah, Iulian Orbeanu

Se observă astfel că în listă apar 13 sportivi sub 23 de ani, dintre care șase au fost sub comanda lui Tudor Costescu la Campionatul European Divizia B de la Oradea, în anul 2017. De asemenea, lipsește Georges Darwiche, care va juca de anul viitor în SUA.

România face parte dintr-o grupă cu Macedonia și Kosovo. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, iar câștigătoarea grupei avansează în faza următoare a calificărilor pentru EuroBasket 2021.

Deocamdată FRB nu a anunțat oficial mutarea lui Tudor Costescu și nici lotul lărgit pentru duelul cu Macedonia.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • .... :

    .
    Foarte interesanta este prezenta unor jucători care nu au avut o prestație bună la u20 și lipsa altora care au evoluat mult mai bine.

    cu 5 ani în urmă (30.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Berculescu
    Silva a renuntat inexplicabil la Berculescu ( desi faptul ca baiatul are o personalitate puternica este un motiv real ), care a fost promovat in lotul mare, pe merit dupa evolutiile de la u20 . Si ca veni vorba de U, inteleptii conducatori ( recte Silva si Cristescu ) il incearca acum la echipa pe Stancovic, cu o medie de 5 pct in ultimele cateva sezoane si de care Oradea a scapat cum a putut de repede . Bravo Silva&Cristescu !!!

    cu 5 ani în urmă (30.08.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      E stamenkovic
      El a plecat pentru ca i-a expirat viza de sedere, altfel ar fi ramas, desi nu e marcator, era cunoscut faptul ca era cel mai bun ball handler pana sa vina richard(care dupa parerea mea e cel mai bun manuitor de minge din campionat). Dar avand in vedere ca dura mult sa o obtina a venit Vaidas in loc, care e un super jucator

      cu 5 ani în urmă (30.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    popsiis,,
    Adevarat, motivul invocat pt plecarea lui Stamencovic a fost neobtinerea vizei . Eu sunt convins insa, ca daca era vorba de un jucator ca Richard , conducatorii bihoreni rezolvau viza fara probleme ! In alta ordine de idei, degeaba stii cu mingea daca esti incapabil sa marchezi ca fundas cel putin 10 pct pe meci, media de 5 pct realizate de el in ultimii ani conducand la situatia de azi, adica dai probe pt ca nu te ia nimeni cu astfel de rezultate .

    cu 5 ani în urmă (30.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!