Stiri Juniori U17 Masculin

România a câștigat primul meci de la EuroBasket U18 – divizia B

Eduard Popa

Eduard Popa
27.07.2018

romania norvegia u18

România a câștigat primul meci de la Campionatul European U18 divizia B, care se desfășoară la Skopje. Echipa antrenată de Hristu Șapera s-a impus cu 76-71 în fața naționalei similare a Norvegiei.

Hristu Șapera a ales în primul 5 următoarea formulă: Brie, Dudaș, Gavriloaia, Măciucă și Badiu. Meciul a început chinuit pentru Vulturii mici, cu multe ratări și turnovers comise, iar după 4 minute scorul arată 10-1 pentru norvegieni. Victor Dudaș a reușit primul coș din acțiune, în timp ce Radu Voinescu a pus o reușită de la 3 puncte cu care a redus diferența la 6 puncte (6-12). Finalul de sfert a aparținut României, care cu o defensivă sufocantă a redus diferența la 2 puncte la capătul primelor 10 minute, scor 15-17.

România a trecut în avantaj pentru prima oară după reușita lui Badiu (19-17). Norvegienii au reușit însă 6 puncte consecutive, după coșul lui Mikal Gjerde. Același Badiu avea să readucă România în avantaj, grație unui and-one (24-23). Bogdan Penciu a dus apoi România la 27-23, dar norvegienii au revenit pe tabelă, au și condus (28-27), dar tricolorii au intrat la pauză cu un avantaj minim, scor 37-36.

Sfertul trei a fost unul mult mai reușit pentru români. Cu aceeași apărare agresivă, dar ceva mai dezinvolți în atac, românii au reușit un run de 9-2 și conduceau cu 52-43 la jumătatea sfertului. Scandinavii nu au avut răspuns, iar după coșul de efect al lui Măciucă din fața adversarului, România conducea după 30 de minute cu 59-49.

Perioada bună a tricolorilor mici a continuat și la începutul sfertului 4, când au avut cel mai mare avantaj, de 11 puncte, scor 67-56. Adversarii au reușit un partial de 7-0, cu care au revenit la 4 puncte. Șapera a cerut time-out, iar Măciucă a înscris imediat de la 3 puncte și a dus scorul la 70-63. Românii au reușit să controleze finalul de meci și au câștigat cu 76-71.

Mihai Măciucă a fost marcatorul principal, cu 21 puncte și 7 recuperări, Constantin Aurelian Gavriloaia a reușit 14 puncte, 9 recuperări, Marcu Badiu a terminat cu 12 puncte, 3 intercepții, iar Mihnea Brie a reușit un double-double cu 10 puncte, 10 recuperări pentru România. De partea cealaltă, Sigurd Lorange a înscris 22 de puncte și Mikal Grijde 19, cu 11 recuperări.

Naționala noastră a reușit 16 intercepții, dintre care Filip Macavei a fost autorul a 6 dintre ele. De asemenea, am mai avut și 16 recuperări ofensive.

Partida a putut fi urmărită integral pe youtube, pe canalul FIBA.

 

Următorul duel al naționalei României va fi contra Portugaliei, sâmbătă, de la ora 18:30.

*foto: captură youtube FIBA

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!