Stiri

România a fost reprezentată la un meci de gală din baschetul european feminin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.10.2018

andrada csender supercupa europei

SuperCupa Europei a deschis sezonul în competițiile intercluburi organizate FIBA pe bătrânul continent. Ieri, 17 octombrie 2018, a avut loc la Ekaterinburg, Rusia, partida dintre câștigătoarea Euroligii feminine, UMMC Ekaterinburg și câștigătoare EuroCup, Galatasaray Istanbul. România a fost la rândul ei reprezentată în partida de deschidere al sezonului european, prin arbitrul internațional, Andrada Csender.

Alături de aribitrul din Mediaș, la DIVS Sport Hall au mai oficiat Jasmina Juras din Serbia și Esperanza Mendoza Holgado din Spania. Comisar al partidei a fost Eleonora Rangelova din Bulgaria.

Partida de la Ekaterinburg a fost una fără istoric și un galop de sănătate pentru echipa gazdă, care a trecut de Galatasaray cu scorul de 79-40. Formația turcă a reușit doar în sfertul doi să marcheze peste 10 puncte, sfert după care limita diferența la doar 8 puncte. Repriza secundă a fost la discreția lui UMMC Ekaterinburg, care a reușiut un parțial de 41-10 în ultimele 20 de minute de joc.

Kayla McBride de la UMMC Ekaterinburg a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 18 puncte plus 4 recuperări. Tot de la formația rusă, Alba Torrens a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Brittney Griner și  Courtney Vandersloot au marcat fiecare câte 11 puncte.

De la Galatasaray s-au remarcat Victoria Macaulay cu 13 puncte și 10 recuperăi și Moriah Jefferson cu 10 puncte și 6 recuperări.

Pentru Andrada Csender acesta a fost primul meci european important al sezonului. În stagiunea trecută a făcut parte din corpul de arbitrii de la Final Four-ul Euroligii feminine de la Sopron, la fel ca și acum două sezoane la Ekaterinburg. Andrada Csender are la activ o finală arbitrată în EuroCup Women în anul 2014.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!