Stiri Vulturi

România a pierdut cel de-al doilea amical cu Tunisia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.07.2017

Naționala României de seniori a cedat cel de-al doilea amical cu Tunisia de la Cluj-Napoca, scor final 71-79, asta după ce în primul joc tricolorii s-au impus cu 67-56. 

Primul sfert al confruntării găzduite de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost adjudecat de oaspeții tunisieni cu 19-14, reușind ulterior să se impună și în actul secund, de această dată cu 24-23. Astfel, la pauza mare tabela indica un avantaj de 6 puncte în favoarea Tunisiei, scor 43-37. După revenirea de la vestiare, adversarii tricolorilor au continuat să forțeze, reușind să câștige și cel de-al 3-lea sfert, de această dată cu 21-17. Ultima secvență a fost singura care a revenit României, 17-15, însă nu a fost îndeajuns să întoarcă soarta partidei, victoria finală revenind Tunisiei la 8 puncte diferență, scor final 79-71. 

Punctele României în acest duel cu Tunisia au fost marcate de Radu Paliciuc 14, Giordan Watson 11, Vlad Moldoveanu 10, Titus Nicoară 9, Alexandru Olah 9, Cătălin Petrișor 9, Andrei Mandache 4, Adrian Guțoaia 3 și Bogdan Țibîrnă 2. De cealaltă parte, din lotul advers, Zied Channoufi cu 18 puncte, respectiv Radhouane Silmane cu 17 au fost principalii remarcați. 

De la începutul perioadei de pregătire a FIBA EuroBasket 2017 și până în prezent, tricolorii au disputat 4 partide amicale, din care au reușit o victorie cu Tunisia, respectiv câte o înfrângere cu Estonia, Portugalia și desigur Tunisia. 

Începând cu săptămâna viitoare se vor alătura lotului și Emanuel Cate, Nandor Kuti, respectiv Bogdan Nicolescu, jucători care în prezent participă la Campionatul European U20 de la Oradea. 

*Foto: Valentin Todea @sport-focus.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Si poate
    pe langa "aia micii, U20, cu divizia aia B, castigata, a lor" care vin la lot, mai propune cineva sa-l trimita si pe dl. Costescu, macar in locul d- lui Burlacu daca Tenter e "legat" .
    U20M au fost minunati, staff & team deopotriva.
    Ne-am bucurat de baschet din plin vara asta, la Oradea...
    Baietii nostrii, chapeau...

    cu 6 ani în urmă (23.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!