Stiri Acvile

România a terminat pe locul 11 Universiada de Vară de la Napoli

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.07.2019

România a terminat pe locul 11 Universiada de Vară de la Napoli

Naționala feminină a României a încheiat pe locul 11 la revenirea după mai mult de două decenii în competiția de baschet de la Universiada de Vară. Tricolorele au învins Slovacia cu 61-46 (17-10, 12-8, 13-9, 19-19) în duelul pentru a 11-a poziție. Alina Podar a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte.

Cătălin Tănase le-a trimis în primul 5 pe Anamaria Vîrjoghe, Carla Popescu, Kincso Kelemen, Paula Lenart și Ana Ferariu. Slovacia a început meciul în formula Nikola Kovacikova, Stella Tarkovicova, Alexandra Haskova, Michaela Balazova și Alica Moravcikova. Vîrjoghe a deschis scorul, iar Neagu și Ferariu le-au dus din nou pe tricolore în avantaj de două lungimi. Slovacele au trecut prima dată în față după jumătatea sfertului, dar tripla lui Podar le-a readus pe tricolore la conducere, 9-7. Lenart, Ferariu și Podar au mărit diferența la opt puncte. România conducea cu 17-10 la prima pauză.

Ecartul s-a menținut între 5 și 8 puncte în prima parte a sfertului secund. Slovacele au avut mai mult de trei minute fără coș, iar tricolorele au profitat și și-au mărit avantajul la 14 puncte. La jumătatea partidei tabela arăta 29-18. Slovacia a redus diferența la șapte puncte după revenirea de la vestiare, dar elevele lui Tănase au încheiat sfertul trei cu opt puncte la rând și conduceau cu 42-27 la ultima pauză. Kelemen a scuturat plasa de afară în debutul sfertului patru, adversarele s-au apropiat la 15 puncte, după care România s-a distanțat la avansul maxim de 20 de puncte, 61-41 cu două minute rămase din joc. Doar slovacele au înscris pe final, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 61-46.

26 de puncte au marcat tricolorele din căciulă față de 18, iar scorul la punctele înscrise de rezerve a fost 36-17. România a avut 16 reușite din semicerc, 8 de la distanță și 5 libere transformate, față de 13, 5 și 5.

Alina Podar a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte (6x3), plus 5 recuperări. Pentru România au mai înscris: Vîrjoghe 12 puncte (5 recuperări), Neagu 8 puncte, Lenart 6 puncte (10 recuperări), Ferariu 4 puncte, Kelemen 3 și Ardelean 3 puncte. Nikola Kovacikova a fost cea mai bună marcatoare de la învinse cu 10 puncte.

În celălalte meciuri de clasament din întrecerea feminină Argentina a învins Ucraina pentru locul 15 (scor 52-46), Canada a prins locul 13 după 67-54 cu Mexic, Finlanda a încheiat pe 9 după 75-44 cu Ungaria, Cehia și-a adjudecat locul 7 după 77-69 cu China, iar Rusia a terminat pe 5 după 74-58 cu Taipei. Se joacă la această oră meciul pentru bronz dintre Japonia și Portugalia, iar de la ora 21:00 va începe finala dintre Statele Unite și Australia.

Dacă întrecerea fetelor se termină astăzi, cea masculină se finalizează joi. Statele Unite și Ucraina vor lupta pentru titlu, de la ora 21:00, iar Israel și Australia își dispută bronzul de la 18:30.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii