Stiri Acvile

România abordează dubla cu Slovenia și Franța cu cinci jucătoare care au jucat în toate meciurile din calificările anterioare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.11.2017

Tricolorele din campionatul intern au început pregătirile la Oradeade vineri, iar luni s-au alăturat lotului jucătoarele ce evoluează în străinătate: Mărginean, Pavel, Ursu și naturalizata Walker. Inițial s-a anunțat un lot de 17 jucătoare. Dumitrache și Voica au început pregătirea cu lotul, dar nu au fost păstrate pentru dubla cu Slovenia și Franța. De asemenea, Pop era inclusă în lista inițială, dar aceasta nu a jucat nici în ultimele două partide ale echipei de club.

Noul staff condus de Dragan Petricevic se va baza în aceste calificări pe cele 5 „Acvile” care au intrat în toate cele 6 partide din campania precedentă de calificări. Atunci Gabriela Mărginean a avut al doilea total de minute, jucând 220 de minute (medie de 36,8/meci). Aceasta a fost singura care a început în 5-ul de start toate meciurile, fiind cea mai bună marcatoare cu 12,7 puncte/meci.

Annemarie Godri-Părău a avut o medie de 31,1 minute în cele șase partide din campania anterioară. Fundașul de la Sepsi anunțase inițial că renunță la națională, dar a revenit asupra deciziei și va juca și în calificările pentru turneul din 2019. Veterana echipei este Ancuța Stoenescu, iar în calificările anterioare a jucat 20,5 minute/meci. Gabriela Irimia a avut 17,2 minute/partidă, iar Sonia Ursu, 9,2.

Claudia Pop a avut a treia medie de minute (35,9/meci), dar nu a putut juca în ultimele două partide din cauza unor probleme medicale. Pop nu apare în clipul postat de pagina de facebook a echipei naționale, cu formula completă care se pregătește la Oradea. Dintre jucătoarele cu minute multe în campania anterioară lipsesc Pașcalău și Stoiedin. Veterana a fost dorită la Cluj în presezon dar a avut probleme medicale. Stoiedin a avut o accidentare gravă și a revenit de curând pe teren după un an de recuperare.

Alte cinci jucătoare care au jucat în calificările anterioare fac parte și acum din lot. Naturalizata Ashley Walker a debutat pentru naționala României în ultima fereastră, cea din noiembrie 2016, jucând peste 33 de minute în ambele meciuri. Elisabeth Pavel, Ioana Ghizilă, Romina Filip și Dora Ardelean au jucat în câte un meci la precedenta campanie.

A revenit la națională experimentata Ildiko Nagy, care a participat la turneul final în 2005 împreună cu Annemarie Părău și Ancuța Stoenescu. Se alătură pentru noua campanie Tunde Kilin și Teodora Neagu de la campioana ACS Sepsi și tânăra Irina Părău, de la Cluj.

Slovenia este primul adversar al României în calificările pentru întrecerea continentală din 2019. Partida din prima etapă se dispută sâmbătă de la ora 18 la Arena Antonio Alexe din Oradea. După 4 zile tricolorele vor întâlni în deplasare vicecampioana europeană, Franța. A patra echipă din grupă este Finlanda cu care „Acvilele” se vor întâlni la fereastra de calificări din februarie. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!