Stiri Acvile

România obține cu Argentina prima victorie la Universiada de Vară de la Napoli

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.07.2019

România obține cu Argentina prima victorie la Universiada de Vară de la Napoli

Naționala feminină a României a obținut primul succes la Universiada de Vară de la Napoli, după ce a pierdut în primele două zile. Tricolorele s-au impus cu 53-37 în fața Argentinei, pe sferturi: 12-9, 10-10, 15-5, 16-13. Formația pregătită de Cătălin Tănase a revenit de la 2-9 și a condus cu un avans maxim de 17 puncte. Ana Ferariu și Anamaria Vîrjoghe au încheiat partida în double-digits. Ucraina va fi primul adversar pentru locurile 9-16.

Ambele echipe veneau după înfrângeri în grupa B în primele două zile. România a început meciul trei cu Teodora Neagu, Kincso Kelemen, Alina Podar, Paula Lenart și Ana Ferariu. Argentina le-a avut în primul 5 pe Micaela Sancisi, Maria Garcia Leon, Maria Laviero, Ornela Pag și Candela Ruffino.

Sudamericancele au marcat primele cinci puncte ale partidei, iar Ferariu reușea primul coș al tricolorelor după aproape două minute. Argentina s-a distanțat la cel mai mare avans al său în minutul patru, scor 2-9. Au urmat mai mult de trei minute în care nu s-a marcat deloc. Acvilele au avut aproape cinci minute fără coș, oprite de tripla semnată de Ferariu. Popescu, Vîrjoghe și Ferariu au dus run-ul românesc la 10 puncte. Rufino a încheiat seceta din atacul argentinian, iar la prima pauză scorul era 12-11.

Ardelean și Popescu au mărit ecartul la 5 lungimi, dar adversarele au egalat la 16. Ferariu și Vîrjoghe au dus diferența la șase puncte, 22-16, după care România nu a mai înscris în ultimele patru minute ale sfertului. Nici sudamericancele nu au fost mult mai inspirate în atac, reușind doar un coș de la distanță până la finalul perioadei de joc. Scorul la jumătatea partidei a fost 22-19.

Defensiva tricolorelor a funcționat mult mai bine în sfertul trei, în care au primit doar 5 puncte. Vîrjoghe, Popescu, Ferariu, Neagu și Lenart au mărit diferența la 16 puncte. Sancisi a stabilit scorul ultimei pauze cu o reușită de după semicerc, 37-24. Argentina s-a apropiat la 9 puncte în minutul 34, dar Ardelean și tripla lui Podar au dus avansul la 14 puncte. Acesta a crescut la un maxim de 17 puncte cu jumătate de minut până la final. Kelemen a închis tabela și România s-a impus cu 53-37. Tricolorele au făcut diferența cu cele 22 de puncte din căciulă, față de 10. Jucătoarele venite de pe banca noastră au contribuit cu 23 de puncte, față de 11.

Ana Ferariu a fost coșghetera partidei cu 14 puncte, plus 7 recuperări, urmată de Anamaria Vîrjoghe cu 11 puncte. Pentru România au mai înscris: Popescu 6 puncte (8 recuperări, 4 assist-uri), Ardelean 6 puncte (8 recuperări), Neagu 5 puncte (5 recuperări), Kelemen 4, Lenart 4 puncte (4 recuperări) și Podar 3 puncte. Ornela Pag a fost cea mai bună marcatoare de la învinse cu 9 puncte, urmată de Sancisi cu 7.

În celălalt meci al grupei B Portugalia a învins Rusia cu 75-54 și încheie pe primul loc. Cele două avansează împreună în sferturi. Japonia și Cehia s-au calificat mai departe din grupa A. Din grupa C au avansat Statele Unite și Taipei, iar din grupa D Australia și China.

În competiția feminină urmează o zi de pauză, iar duminică va fi primul tur din faza eliminatorie. Se începe cu partidele pentru locurile 9-16, programate toate de la ora 18:30 (ora noastră). România va întâlni Ucraina (învinsă în toate partidele în grupa A), la Pala Barbuto. Celelalte meciuri pentru locurile 9-16 vor fi Ungaria vs Argentina, Slovacia-Canada și Finlanda-Mexic.

Sferturile de finală vor începe la ora 21:00. Disputele sunt: Japonia vs Rusia, Cehia vs Portugalia, Statele Unite vs China și Australia vs Taipei. La masculin se mai dispută mâine ultimele meciuri din grupe.

*foto: facebook Echipa naţională de baschet feminin a României

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!