Stiri

România pierde și în fața Albaniei la Campionatul European U20 masculin Divizia B

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.07.2019

romania albania u20 baschet

România rămâne fără victorie la Campionatul European U20 masculin Divizia B din Portugalia și după cel de al 3-lea joc disputat. Selecționată condusă de Dan Fleșeriu a pierdut în fața Albaniei, cealaltă echipă fără succes în Grupa B înaintea duelului cu tricolorii. România a cedat cu scorul de 73-68 și pare condamnată la ultima poziție în grupă, cu un meci rămas de jucat în această fază a competiției.

Albania a început mai bine partida și conducea cu 11-5 după primele cinci minute ale sfertului inaugural. „Vulturii” avea să joace mai bine în partea secundă a actului inaugural, pe care l-au câștigat cu scorul de 14-12. În secvența secundă tot România a avut inițiativa chiar dacă s-au înregistrat și câteva schimbări la conducere. La pauză elevii lui Dan Fleșeriu aveau 5 lungimi în fața Albaniei, scor 36-31. După reluarea jocului, România și-a creat cel mai mare avantaj din meci, 10 puncte, chiar în startul sfertului trei. Tricolorii nu au păstrat ritmul și la finalul perioadei de joc mai aveau doar 3 puncte avantaj, 54-51. Actul decisiv a fost unul echilibrat dar Albania a făcut diferența în ultimul minut de joc. Tohătan a egalat la 67 dar adversarii au răspuns cu două coșuri de 2 puncte, după ratările lui Tudor Fometescu. Partida s-a încheiat cu scorul de 73-68, după o vizită la linia de fault pentru fiecare echipă.

Lucas Tohătan  fost cel mai bun marcator la României cu 19 puncte plus 4 recuperări și 3 pase decisive. Dragoș Diculescu a terminat în double-double, 13 puncte și 12 recuperări. Cei doi au fost singurii jucători care au terminat în „double digits” la puncte marcate.

Odri Dedolli și Eraldo Nikoci au înscris fiecare câte 15 puncte pentru Albania iar Nikola Haruni a contribuit cu 11 puncte. Eldi Hysa s-a remarcat cu 9 puncte și 14 pase decisive.

România joacă astăzi, 17 iulie, ultimul meci din Grupa B împotriva Finlandei de la ora 22:30.

*foto: fiba.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    O rusine
    Ii mai mult decat o rusine sa te bata Albania iar tu sa joci cu campioni in LNBM. Domnule Fleseriu, ii ok ce se intampla acolo? Fometescu isi cam bate joc prin nenumaratele aruncari ratate.

    cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Nu e doar Fometescu, desi linia lui e graitoare:
      24% 2p
      10% 3p (0.7/6.7)
      25% 1p
      Dar cum ziceam, lucrurile in general sunt mai grave decat statistica asta...

      cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      corectie
      Fometescu are 41% la 2p; 24% era la FG.

      cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda, am ramas
    Un gust amar dupa ce am vazut aseara, ca de altfel si in celelalte 2 meciuri (dar parca aseara si mai clar). Poti sa faci in LNB toate regulile posibile si imposibile, dar cand ai doar 1-2 jucatori care stiu sa stea in ghetele de baschet pe generatie, rezultatul e asta.

    cu 4 ani în urmă (17.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    :(
    Ce rușine ... nici nu știam ca Albania joaca baschet! În echipa noastra numai Tohatan și Diculescu joaca?
    Pana la urma asta este rezultatul lipsei de interes la nivel de copii și juniori. În afara câtorva centre, foarte puține oricum, în rest nu exista mișcare la acest nivel. Mare păcat ca nici acum, cu regula asta care teoretic ajuta tinerii promițători, nu apar mai multi jucatori de perspectiva.

    cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @trancer
      Regula asta cand te uiti in campionat iti creeaza o falsa impresie. Te uiti la Diculescu sau Tohatan... intr-o echipa cu alti 6-7 baschetbalisti arata bine, sunt ajutati sa isi expuna punctele tari si, pe cat posibil, sa isi ascunda punctele slabe.
      In momentul in care trebuie sa fie ei liderii, iar coechipierii nu ii pot ajuta cu mai nimic, le vezi foarte clar limitarile, iar rezultatele echipei sunt graitoare.

      cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      @gyke
      Și da și nu. Daca în echipa ar mai fi fost 3-4 ca ei as baga mana în foc ca altele ar fi fost rezultatele. Și da, ai și dreptate, nivelul lor rămâne scăzut la nivel inter-tari, insa trebuie sa ții cont ca ei au doar un sezon de liga națională în care au jucat cât de cât. Și au prins acele minute numai datorita regulii, altfel în locul lor jucau mai mult alți romani mai experimentati, dar care aveau viitor 0. Asa măcar, de la ei poți avea speranțe ca vor creste ca și evoluții, odată cu următoarele sezoane.

      cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    • euroman:

      greseala
      este ca ii "omori" si pe ceilalti: cei peste 23 ani NU mai joaca ca nu pot din cauza regulii si se plafoneaza/lasa. Asa sutii nulitati si "omori" cei care cit de cit mai fac ceva. Daca rezultatul ar fi 0 ar fi bine, eu cred ca suntem pe minus la toate capitolele: nationala de tineret si de seniori, campionat intern si competitii europene.

      cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Jenant
    R U S I N O S. La ce rezultate avem cu naționalele nu cred ca ar mai tb impusa obligativitatea u23 în teren/roman. Progresul ar fi trebuit sa se vadă, dar din contra, noi regresam. Atunci?? Hai măcar sa facem Lnbm mai atractivă și sa lăsăm chestia cu obligativitatea altora, care chiar au cu ce.

    cu 4 ani în urmă (17.07.2019) Raspunde
  • 76ers :

    D E Z A S T R U
    ce altceva mai putem spune? singura scuza a lor ar putea fi cea in care baietii s-au decis sa joaca la pariuri ca sa isi faca o vacanta mai frumoaasa deoarece merita iar banii castigati din salariile umflate artificial de LNBM nu sunt suficienti pentru asemenea vedete.
    In schimb, daca teoria mea cu pariurile nu se dovedeste a fi adevarata, ar trebui sa spunem multumesc pentru ca singurul om al albanezilor care parea sa stie baschet nu a fost in zi de aruncare ca altfel ne batea si Albania la 20+ diferenta( numarul 11 )...
    In alta ordine de idei, pare ca avem si noi unul in acelasi film cu baschetul si anume Diculescu, se prezinta bine atat ofensiv cat si defensive, mai are de lucrat la capitolul "create own shot"...

    cu 4 ani în urmă (17.07.2019)
    • euroman:

      terminat
      pe ala bun l-ai pierdut ca s-a accidentat.Clubul a dat bani pe el si nu-l poate folosi.La ce e buna regula asta?

      cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!