Stiri Acvile

România pierde și în fața Bulgariei și încheie cu o singură victorie turneul de la Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.08.2016

România a încheiat turneul internațional de la Cluj-Napoca cu un singurn succes. În ultimul meci al competiției, tricolorii au pierdut în fața Bulgariei cu scorul de 83-76, pe sferturi 23-17, 22-24, 16-16 și 22-19.

La fel ca și în înfrângerea din meciul cu Ungaria, cel mai bun jucător al naționalei noastre a fost Vlad Moldoveanu, cel care a contabilizat 15 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Bogdan Nicolescu a încheiat cu 13 puncte și o recuperare, iar Alex Olah a adunat 12 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

La bulgarii a strălucit Dee Bost, jucătorul cu dublă cetățenie care a fost coleg cu Vlad Moldoveanu în Polonia și care a contabilizat 29 de puncte, 10 recuperări și 7 pase decisive. Aleksandar Vezenkov, echipierul Barcelonei, a adăugat 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

Marcel Țenter s-a bazat pe următorul lot de jucători la turneul internațional de la Cluj-Napoca:

-fundași: Malcolm Armstead, Baris Aktas, Mihai Paul, Octavian Popa Calotă, Vlad Corpodean
-extreme: Adrian Guțoaia, Bogdan Nicolescu, Iulian Orbeanu, Vlad Moldoveanu, Titus Nicoară
-pivoți: Alex Olah, Bogdan Țîbîrnă, Cătălin Baciu

Rezultatele României în cele trei partide au fost următarele:

-67-66 vs Estonia
-59-70 vs Ungaria
-76-83 vs Bulgaria

foto: u-bt.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    loc baschet
    in urma cu ceva ani eram pe ultimul loc in clasamentul FIBA al federatiilor afiliate undeva cam 130 la numar. Vad ca nu ne dezmintem, mai batem o data la cativa ani pe cineva dar incercam sa fim cam cei mai prosti din lume la sportul asta

    cu 7 ani în urmă (15.08.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    lot slab
    Cu asemenea lot nu avem mari pretentii. Aktas, Corpodean, Orbeanu, Tibirna sunt jucatori buni dar nu de nationala si in lipsa altora ii luam pe ei. Gutoaia nici nu are echipa in momentul de fata. Toti jucatorii, mai putin Olah, joaca in campionatul intern. E greu sa castigi un meci cand te bazezi doar pe Armstead, Moldoveanu si Nicoara

    cu 7 ani în urmă (16.08.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      lot slab...
      ..dar spune de unde altul...Astia sunt jucatorii nostri! Parearea mea este ca, cu mai multa pregatire,cu mai multa ambitie din partea unora, cu integrarea tinerilor care vin din spate, putem sa facem o echipa frumusica!Nicolescu, Cate (i-am vazut in meciurile de U 20 si chiar joaca!!),Kuti pe care-l cunoastem deja,coordonati bine,integrati in jocul celor mai sus amintiti de tine, ar trebui sa aduca un mare plus nationalei!Asta daca se si doreste o improspatare a echipei si mai ales daca nu intervin "alte" interese.

      cu 7 ani în urmă (16.08.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Pai asta am spus, ca nu avem altii din pacate. Cel mai mult conteaza si cum sunt ei folositi la echipele de club. E clar ca regula romanului e un avantaj dar mi se pare ca nu mai au aceeasi crestere ca atunci cand aveau concurenta cu strainii. Interese doar la nivel juvenil ca la nivel inalt deja nu poti sa bagi un teren chiar orice ametit, dar din pacate la nivel juvenil conteaza cel mai mult pentru viitorul nationalei

      cu 7 ani în urmă (16.08.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Echipa nationala
    Salutare... Mie nu mi se pare ca regula cu un roman pe teren ajuta la formarea unui nucleu pentru lotul national. Chiar din contra, ofera un avantaj artificial care duce la plafonare si multumire de sine. Lipsa concurentei pentru postul din echipa de club este nociva si afecteaza performanta, mai ales mentala a jucatorului. Exemplu daca un roman trebuie sa concureze pe acelasi post cu un sarb sau american, nefiind "protejat" de regulament, stie ca singura sansa pentru a juca este sa puna osul si sa isi imbunatateasca jocul. In loc sa invatam tinerii spirit competitional si mentalitate de invingator, ii invatatm ca e ok daca esti mediocru ca oricum iti primesti salariul doar pentru ca ai pasaport romanesc.

    Despre performanta echipei nationale la acest turneu nu sunt multe de spus. Jucam nespectaculos si ineficient ca echipa, extrem de complicat in aparare (o aparare complicata e foarte usor de invins cu un atac simplu) si fara imaginatie in atac. Tenter style, nimic altceva.

    Sper din tot sufletul sa nu ne facem de ras prea tare vara viitoare, desi din ce am vazut in aceste 3 meciuri si ce am vazut ca se joaca la Rio pot sa spun ca teama imi infrange speranta deocamdata. Chiar daca acesta a fost doar un turneu amical si toata lumea se ferea de accidentari. Mi-ar place sa vad pe viu ca jucam cu Lituania, Serbia sau Spania... dar daca avem aceasta abordare nu stiu daca locul nostru este in compania acestor echipe.

    cu 7 ani în urmă (16.08.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ...cam asa e...
      cred ca ai in mare parte dreptate. Si la toate astea eu zic ca se mai adauga si "maria sa" antrenorul.Ca un roman concureaza cu un strain pe post, asa este ,daca stie ce-si doreste cu adevarat, trebuie sa lupte.Aici intervine insa si antrenorul sau staff-ul tehnic!Cred ca de prea multe ori s-a intamplat ca jucatorii straini sa fie folositi in exces in detrimentul celor romani( mai ales cei tineri!!)doar pentru ca ...deh daca pierzi cu ...nu stiu ce nume in teren(stiu, da' nu zic!!)nu e asa grav ca atunci cand folosesti romanii si "conducerea" iti scote ochii.Ca doar costa niste bani(!!!) pe care-i primesc si daca joaca si daca nu joaca!! Dar poate se mai schimba cate ceva....d,le Achim,d.le Silvasan...si ceilalti antrenori de LNB, poate ne faceti o surpriza sezonu' acesta si va folositi tinerii!! Ca- i asteptam la nationala si n-au experienta!!!!!!!!!

      cu 7 ani în urmă (16.08.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe startup :

    Tineri
    Ceva nu se leagă ok sunt de acord ca trebuie sa concureze pe post cu străini si cu românii maturi cand te gândesti ca abia cei aproape de 30 ani au sanse sa concureze cu străinii cei tineri rămân pe afara pentru ca antrenorul gândeste doar prezentul ;ei nu au competiție puternica si serioasa unde sa isi dezvolte jocul ,multi jucători zmei la antrenamente la meci mult sub ,aici apare inteligența in joc si asta se dezvolta jucând meciuri ,competiția de la sateliți e anemică si fara miză aici se pierd multi copii care termina junioratul ei pot exploda pana pe la 22 de ani dar din pacate la 18 ani rămân 3-4 asta acum de la generațiile 96-97-98 ca anterior chiar este dezastru asa ca trebuie gândită o competiție care sa poată fi urmarit pana pe la 22 ani altfel rămână ca si pana acum tineri nu au nici o sansa straini multi si bătrâni romani în fața cărora nu o sa se poate impune niciodată un tanar de 18 ani doar asa cate unu doi la cativa ani

    cu 7 ani în urmă (16.08.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!