Stiri Vulturi

România, prestație încurajatoare împotriva Germaniei, în ultimul meci din grupele EuroBasket U20 – divizia A

Eduard Popa

Eduard Popa
16.07.2018

romania u20 eurobasket germania u20

După două prestații foarte slabe, împotriva Greciei și a Israelului, naționala României de baschet masculine U20 a avut oportunitatea să își spele reputația în fața gazdelor competiției, naționala Germaniei. România a pierdut și al treilea meci în fața nemților, scor 70-86, dar tricolorii au reușit o prestație mai mult decât decentă, în ciuda unui scor final poate prea dur pentru echilibrul dintre cele două echipe timp de 3 sferturi și jumătate.

România a început în formula Tohătan, Diculescu, Berculescu, Petrescu și Berceanu. De partea cealaltă, Germania a jucat cu Hundt, Mushidi, Freudenberg, Olinde și Stanic.

Stanic și Olinde au pus primele puncte pentru germani, din două recuperări ofensive, dar Diculescu cu un fus de la 3 puncte și Tohătan au avut răspuns pentru România de fiecare dată și „vulturii mici” conduceau cu 5-4. Filip Stanic a continuat apoi, cu alte 4 puncte și o recuperare ofensivă transformată în pasă decisivă, readucând Germania în avantaj, scor 10-7. Față de celelalte meciuri, când elevii lui Silvășan s-au tăiat foarte devreme, acum România a revenit, iar Diculescu a înscris din nou de 3 puncte, ducând România în avantaj, scor 14-12. Apoi Edward Petrescu a marcat 6 puncte pe finalul primului sfert, iar tricolorii intrau după primele 10 puncte în avantaj, scor 22-19.

Berculescu a pus primele puncte pe tabelă în sfertul doi și a adus România la un avantaj de 5 puncte. A urmat apoi and one-ul lui Gîrbea, care a dus scorul la 26-21. România avea să conducă până spre finalul sfertului, dar datorită unor calități fizice mai impozante, Germania a reintrat în joc și a revenit la conducere pentru prima oară la 31-30, după un slam dunk de efect al lui Filip Stanic. Berculescu a readus România în avantaj, scor 32-31, dar Germania a reușit un run de 8-2. Tot Berculescu a stabilit scorul pauzei, 37-34 pentru naționala gazdă a competiției.

Diculescu a egalat la 39, la prima fază a cele de-a doua reprize. Olinde a răspuns însă cu un coș de 3 puncte. Precizia baschetbaliștilor români din spatele liniei de 3 puncte avea să continue. Camil Berculescu, Edward Petrescu și Dragoș Diculescu au tras fantastic, iar la jumătatea sfertului România conducea cu 54-49! Gazdele au revenit cu un run de 8-0, dar Berculescu a egalat la 57 grație unui and one. Tohătan a reușit apoi un coș de 3 puncte, pentru ca Berculescu să reușească un step back de efect. Cu toate acestea, gazdele au obținut un fault ușor, iar după 3 sferturi scorul arăta 64-64.

Ultimul sfert a continuat umăr la umăr între cele două echipe, iar Berceanu a egalat la 68 din pasa lui Diculescu. România a înghețat însă la această cifră timp de o bună bucată din sfert, nemții reușind să se desprindă cu un run de 9-0, pe seama mai multor erori ale României în ofensivă, dar și a unor faze încâlcite, în care gazdele au avut parte de mult noroc, cum a rf fi la coșul lui Nils Hassfurther. Același Hassfurther a scăpat Germania de emoții, cu un coș de 3 puncte de la mare distanță. Scor final 86-70, iar România va juca în optimile competiției împotriva câștigătoarei Grupei D, Serbia.

Dragoș Diculescu a reușit un double double impresionant, cu 18 puncte, 11 recuperări, 7 pase decisive, dar și 7 turnovers, în timp ce Camil Berculescu a marcat 19 puncte, Edward Petrescu 12 și Lucas Tohătan 11. De partea cealaltă Filip Stanic a marcat 13 puncte, Ferdinand Zylka 12 puncte și Moritz Sanders 12.

România va întâlni miercuri Serbia, în optimile competiției, de la ora 21:15.

Meciul contra Germaniei poate fi urmărit integral aici: 

 

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Diferenta mincinoasa
    Baietii nostri au jucat cu curaj si au demonstrat ca daca "pun osul" pot sa faca meciuri mai echilibrate. Inaintea ultimului sfert scorul era 64-64 iar diferenta , mult prea mare, s-a produs in ultimele 3-4 minute.
    Am vazut meciul pe canalul FIBA si mi-a placut atitudinea din defensiva unde toti au luptat si "au dat din picioare " . O veche meteahna; nu se face blocaj defensiv corespunzator. Dupa aruncarea adversarului toti urmaresc mingea incercand recuperarea iar adversarul ne-a taxat de multe ori prin jucatorii de forta Stanic si Olinic.
    In atac schemele sunt extrem de sarace. Jocul se bazeaza foarte mult pe realizarile individuale iar in acest meci am trait prin aruncarile de la distanta care au intrat foarte bine si patrunderile lui Berculescu.
    Tohatan a reusit sa asigure tranzitia mingii in siguranta dar presiunea la care a fost supus in permanenta nu i-a permis sa deseneze prea multe scheme. Am vazut 2-3 pick-and roll bune dar Berceanu si Georgiadis au fost complet neinspirati.
    Interesanta evolutia lui Diculescu, un jucator cu calitati excelente cu indemanare si cu sut de la distanta foarte bun 5/7 de la 3 dar cu momente de "orbire " cand face prostie dupa prostie , pierzand mingea din dribling si adoptand solutii de pasare fanteziste si ineficiente.
    Berculescu foarte bun pe faza de atac dar in aparare are mari probleme datorita rigiditatii si lipsei de reactie. A fost depasit usor in cateva randuri de adversarul direct, cu o simpla rupere de ritm.
    Una peste alta, succes , baieti ! Este Divizia A.

    cu 5 ani în urmă (17.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      super
      merci pt acest game review.
      dupa primele doua meciuri ratate ma bucur ca baietii au iesit din competitie cu unui joc mai bun, in care au incercat mai mult.
      Eu nu stiu Berculescu de ce nu joaca deloc la U? Adica Muresan prinde minute bune in ciuda taliei care nu il avantajeaza. Poate pt ca face mai bine faza defensiva? Silva doar asta sa fi invatat de la Marcel Tenter? De la Tab Baldwin n-a invatat nimic, ca pe vremea lui aveam si ceva scheme in atac. Bine, si niste jucatori super care sa le execute, ce-i drept.

      cu 5 ani în urmă (17.07.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      " Jocul se bazeaza foarte mult pe realizarile individuale..."
      este "brand"- ul d-lui antrenor Silvasan. Care, o vreme, a avut si noroc chior, cu adversarii prinsi in diferite ipostaze incomode... asa a obtinut 4 trofee in 2 ani...
      Povestea cu ulciorul a patit-o in recent incheiatul Play-off...Oare a invatat ceva?...
      Ar putea sa ia exemplu de la un coleg de generatie, din alt sport (ce-i drept, mult mai bogat decat baschetul), care a avut si el realizari notabile, in tara si strainatate, si a obtinut recent licenta de antrenor...va antrena echipa de juniori U 14 a clubului unde a pus, copios, umarul la cucerirea Cupei Ligii Campionilor Europeni acum 8 ani.
      Acesta da dovada ca stie foarte bine ca performanta se castiga prin multa munca iar experienta intr-un domeniu, prin a incepe de la un nivel inferior.

      cu 5 ani în urmă (17.07.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    inca ceva
    am vazut si eu acum pe sarite inregistrarea meciului.
    Cat public e in sala aia si ce atmosfera. Parca zici ca se joaca la seniori. Nu stiu cum a fost anul trecut la Oradea dar in general la meciurile de juniori e sala goala, sunt numai parinti si cunostinte.

    cu 5 ani în urmă (17.07.2018)
    • dancri:

      Oradea
      Anul trecut la Oradea a fost lume la meciurile Romaniei, iar la semifinala si finala sala a fost aproape plina.

      cu 5 ani în urmă (17.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!