Stiri Acvile

România va întâlni Belarus sau Cehia în semifinalele CE U20, Divizia B, programate sâmbătă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.07.2018

Campionatul European U20 feminin Divizia B, de la Oradea, a ajuns la ultima etapă din faza grupelor. Se cunosc deja cele patru semifinaliste: România, Lituania, Cehia și Belarus. Astăzi se va decide împerecherea din semifinale, dar și ce dueluri vor fi în meciurile de clasament.

Liderii celor două grupe, România și Cehia, au avut un parcurs perfect până acum, cu 4 victorii din 4. Dacă Cehia este sigură de prima poziție în grupa B, gazda competiției are nevoie de victorie astăzi cu Lituania dacă vrea să evite în semifinală cealaltă formație neînvinsă.

România a câștigat clar trei din cele patru meciuri din grupa A. A trecut cu 65-47 de Grecia, în prima zi, apoi a revenit de la -15 cu Marea Britanie și s-a impus cu 76-61. Cel mai strâns rezultat a fost cel din meciul cu Ucraina, câștigat cu 63-56 după o nouă revenire în partea secundă. Tricolorele au trecut cu 64-43 de Israel în etapa a patra.

Lituania a jucat în sezonul trecut în Divizia A la CE U20 feminin, dar a retrogradat după ce a încheiat pe locul 14. Balticele au început campionatul de la Oradea cu o victorie în prelungiri, 80-77 cu Ucraina. A urmat succesul cu Israel, 78-73. Lituaniencele au pierdut în fața Marii Britanii după ce au marcat doar 4 puncte în ultimul sfert și au cedat la final cu 54-65. În ultima etapă au obținut o victorie chinuită cu Grecia, 75-71.

România și Lituania sunt deja calificate în semifinale, având 8 și 7 puncte. Dacă tricolorele nu pot fi ajunse de echipele de pe locurile 3 și 4. Lituaniencele au avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate cu Ucraina sau Israel. Primul loc din grupa A se dispută astăzi, de la ora 19:30, la Arena Antonio Alexe. Dacă elevele lui Cătălin Tănase își continuă seria victoriilor, vor încheia pe prima poziție cu 10 puncte din 10. În cazul unei victorii a lituaniencelor, acestea vor fi la egalitate cu gazda competiției, cu câte 9 puncte, dar vor termina pe locul 1 datorită rezultatului direct.

Clasament grupa A:

Cehia și Belarus vor încheia pe locurile 1 și 2 în grupa B, în această ordine. Cehia și-a asigurat poziția și în cazul în care pierde astăzi cu ultima clasată din grupă, Danemarca. Cehoaicele au avantajul rezultatului direct cu Belarus, 65-58 în prima zi a turneului. 75-69 a fost rezultatul în succesul cu Turcia (retrogradată din Divizia A), iar miercuri a fost o victorie la o posesie, 69-67 cu Bulgaria. Liderul grupei B a reușit cel mai clar succes de la acest turneu, 104-36 cu Islanda.

Belarus ocupă locul secund în grupa B cu 7 puncte. După înfrângerea cu 58-65 în fața Cehiei, bielorusele au obținut trei victorii consecutive: 90-70 cu Bulgaria, 74-57 cu Turcia și 75-73 cu Danemarca. Belarus încheie grupa cu Islanda, formația cu cea mai slabă apărare la această competiție.

Clasament grupa B

Dacă România câștigă și cu Lituania, va întâlni Belarusul în semifinala de sâmbătă, iar Lituania va juca cu Cehia. În cazul în care tricolorele nu reușesc să încheie grupa pe prima poziție, acestea vor lupta pentru un loc în ultimul act cu Cehia, iar lituaniencele vor înfrunta Belarusul. Formațiile calificate în finala mare și câștigătoarea meciului pentru locul 3 vor obține promovarea în Divizia A.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!